Čestitam vam 1. svibanj!

Svim Domoljubima, mom Narodu i pripadnicima manjina koji VOLE našu Domovinu Hrvatsku čestitam 21. obljetnicu veličanstvene redarstvene akcije Bljesak!
Na današnji je dan, prije 21 godinu, u cik zore, u 5 sati ujutro, započela  vojno-redarstvena akcija Bljesak kojoj je cilj bio osloboditi 5 godina, od četnika okupiran, zapadni dio Slavonije, ... teritorij površine oko 600 km²!
 Pobjeda HV ostvarena je u svega 32 sata (!), čemu je 'kumovala' poznata srpska borbena 'hrabrost' - već nakon samo nekoliko sati akcije srpčad se je razbježala!
Najveći dio okupatora pobjegao je u Bosnu, dok su se ostali 'hrabro' predali i kasnije, nakon što ih je HV evidentirala i pustila 'otišli' u zapadnu Slavoniju ili svoju srbijicu!
Akcija Bljesak najavila je skori pad i konačni poraz četnika, što je 'zaokruženo' samo tri mjeseca kasnije, početkom kolovoza 1995., akcijom OLUJA!
Slavi Puče! Imaš i zašto!:
poznata odlučnost i hrabrost hrvatskih vojnika i ovaj je put nadjačala lopove, palikuće, ubojice, rušitelje i vjekovno nizak 'borbeni duh' - četiri S 'traktorista'!
... Pogledao sam portale i uočio kako, inače gromoglasni, Pussy klan, Pupavka i ini sateliti četništva u RH danas - ŠUTE!
Imaju zašto: sramotne su kukavice i lažovi!
Nešto je 'bolja' situacija u  Zokinom paklu, što je tako jer se je Bljesak odigrao na dan kada svjetski neradnici slave Praznik rada!
Za tu je prigodu crveni pakao 'premješten' u mjesto Ronjgi, koje se nalazi pored Rijeke, kamo se je 'sjatila' komunjarska radnička 'mladost'!
Pogledajte ih: | 'Mladost' i 'radnička klasa'?! |
Za 'dobar štimung' u Zokinom paklu pobrinuo se je sam šef Pakla, drug Zoka, koji je već sa svojim uvodnim pozdravom prisutnim 'radnicima', s: '... drugarice i drugovi', pokazao kako je i dalje na 'brašnu' te da je nešto i zbog toga izgubljen u Vremenu i 'odvojen' od stvarnosti!
Naravno, kenjao je o HDZ-u, o svom paklu, povratku na vlast i pizdariji 'no passaran', ali i o prvih 100 dana Vlade, koji nisu nešto obećavajuće, ali su daleko od nekih negativnih pokazatelja vladavine crvenih vragova, o čemu svjedoči odnos zaduživanja Zokine i Timove vlade!
Proučite!
Zaduženja vlada u prvih 99 dana:
1. Kukuriku koalicija zadužila NAS je za NOVIH 16.651.963.000 Kn!
(Više od Domljubne za 13,158,963,000 kn!)
2. Domoljubna koalicija zadužila nas je za NOVIH 3.493.000.000 Kn.
Ova 'računica' je jebeno točna i po 'paklene' loša:
'nadmašili' su Timov 'dream team' za više od 475%!
To 'mogu' samo komunjare: svoje sranje pokušati podmetnuti boljima od sebe!
Kužite li Štioče kako je parcijalno, neargumentirano, iz konteksta 'izdvojeno' i podvaljeno kazivanje Zoke i njegovih vragova, garnirano gomilom laži jedino što ta bratija zna činiti!
... Seru, ... moguće jer su previše na – 'pasulju'?
Sere i srao je i drug Veleizdajnik koji je još 1995., odmah nakon Bljeska, otišao do američkog veleposlanstva kako bi P. Galbright-u 'izdiktirao' svoje jadno, izdajničko i lažno 'mišljenje' o Bljesku!
 Pogledajte video o tome kog je objavio wikileaks.org, ... tek kako vam se ne bi dogodilo da kao Domoljub (ponovno?) uletite u šake zločin(a)ca (veleizdaja je zločin!), UDB-aša i prevaranta, ... čovjeka kom niti jedan kameleon na zemlji nije ravan!
... Konačno, moram istaknuti kako su današnja 'protestna' okupljanja penzića i (ne)radnika, predvođena SKUPO plaćenim 'sindikalistima (Sever-Ribić co.), u režiji Zokinog pakla 'došla na svoje', za što se je pobrinula meteorologija:
danas je posvuda po RH bilo tmurno i kišovito! Neka je!
Velik dan moje male Domovine morao sam i ja 'obilježiti'!
... I ja sam slavio i proslavio Bljesak, poraz četnika i srpsku kuknjavu:
sam, na terasi restorana Loran u Crikvenici, pored mora s picom i mislima na 'Joannu' ... (pogledajte 'lijevu' kolumnu!).
Hvala Ti, Dobri!

| Panorama uvale Sv. eufemija / o'Rab |
Jesam li ... (pametan, pri sebi, vjernik, idiot ili ipak - na kraju)?

Jučer sam, pišući o sebi, napisao i ovo:
'Bože, … može li to drugačije? Milostivo i brzo? To Te molim u ime Oca, Sina i Duha svetoga!'!
Pitate li se čemu se ponavljam? Imate zašto! ... Reći ću vam!
Čini mi se da sam se noćas, kada sam oko 2 sata iza ponoći krenuo na spavanje, 'susreo' s 'najavnom slikom' moje, jučer izrečene, ŽELJE!
Naime, jučer sam, odmah nakon što sam napisao citirani, pomalo očajnički, ali stvaran zaziv Bogu, osjetio 'nemir' mog srca, izuzetno nepravilan rad i blažu tahikardiju, s čime sam nakon sređivanja 'html stranice' otišao u postelju u kojoj sam se ... sklupčao ... očekujući jači 'napadaj'! ('Pace' više nije u funkciji i ne može mi 'pomoći' - uništio me je!)
... Ne znam je li se to dogodilo, jer sam jako brzo 'potonuo', ... moguće ipak u san (?), i probudio se tek kada je već bilo svanulo!
... Što se je desilo ne znam, ali znam da sam unatoč 'neobičnom' udaranju srca bio izuzetno miran!
... Čekao sam rasplet i zadnjim tragom svijesti zamolio Boga da me poštedi muka i ubrza moj kraj i onda sam se ujutro ... ipak probudio!
'Nešto' se događa, to je i više nego očito no, to ću, stignem li, opisati u prije najavljenom 'elaboratu' u kom ću iznijeti moje 'viđenje' i drugačiji pristup problemu i dijagnozi bolesti mog srca!
Rekoh, ... stignem li, što bih lako mogao 'propustiti': ne živi mi se više!
Ovo malo 'ljepote' što ju nalazim u pisanju i radu s glazbom te poneki lijep susret s ljudima sve mi manje znače!
Razlog je to što i u ovom času slušam MIRNU, ... duhovno, tekstualno i instrumentalno produhovljenu glazbu, 'staloženih' M. Blues-a, ... i što sam na jučerašnju viber-poruku 'moje' M. (molim Te, ne ljuti se!) ... ostao NIJEM!
(... Sve na Zemlji ima kraj, a ja sam već dugo Vremena umoran od sjebanog života! Zaključite!) Bože, molim Te usliši me!
Što reći, a da ne 'zvuči' kao najava kraja?

Ništa, ... moj je odgovor naslovu ove kolumne, jer kažem li bilo što o sebi tada ću sigurno uletjeti u 'mračni tunel' mog sjebanog života!
O čemu onda pisati? ...
O proljeću (čini se kao da još uvijek 'spava'!), Prirodi (sve mi je 'dalja'!), moru (kom više ne hrlim!), 'mojoj' vjeri (koju sam sveo na samo jednu 'molitvu': zaziv Božje milosti!), glazbi (još ju volim i nikome ne dam!), ili pak o mojim davnim Ljubavima, o u NIŠTA bačenih 30 godina mog života, ... ili o 10-godišnjoj samoći i progonu što mi je namjestila 'interesna udruga' ZLA?
Tema je puno, što i nije dobro:
nisam 'fit', a kako se to više nabolje ne može promijeniti, mislim da vam ne će zasmetati jedna priča o 'mom' ICD-u, jebenom 'pace'-u, kog sam, na nagovor dobrog Prijatelja i dr. S., sada je i to jasno - nepromišljeno dozvolio 'instalaciju' u moje tijelo!
'Kiborg' sam: ... malo čovjek, malo robot, ... kom su i prirodne (tjelesne!) i 'umjetne' baterije pri kraju!
Kada je već tako onda je red željeti da najprije CRKNE 'umjetna' baterija, što bi tada 'ugasilo' jedinu aktivnu opciju 'pace'-a, tkz. DDI ili (po naški!) umjetni ritam, koji mi zadnjih dana ne 'dozvoljava' da umrem!
Čudite li se? Čudite ... no, i saznajte nešto o tomu!
'Uprogramirani' i 'standby' (spreman uključiti se!) ritam od 60 bpm-a (otkucaja u minuti) čini mi ogroman problem: ne dozvoljava mi umrijeti!
Skužio sam to unazad desetak dana, ali vam tek danas, nakon višednevnog redovitijeg praćenja mojih 'srčanih tegoba' o tome kazujem!
Zašto? Ta, želio sam biti siguran u moju 'teoriju' ('zavjere' dr.S i firme Medtronic!) prema kojoj je sve dosadašnje pojave zastoja mog srca (bilo ih je već dosta!) 'pace' 'resetirao', ... i to 'nametanjem' svog 'preciznog' ritma od 60 otk./min.!
Skužio sam to, zbog čega sam izuzetno ljut na 'medicinu', na do srži pokvarenu 'medicinsku etiku' i na dr.-a koji je odbio isključiti tu 'pace'-funkciju, lažući mi kod toga kako 'pace' ne može utjecati na 'produljenje života', ... na ponovno 'aktiviranje' zastalog srčanog impulsa!
Ljut sam, što je tako i što sam zbog navedenog preživio najmanje (otprilike) desetak zastoja rada srca!
Ne bude li 'iznenađenja' ovakvo bi stanje (muka!) moglo potrajati još koji mjesec, ... jer je baterija 'pace'-a ipak pri kraju, ili pak dok se ne oglasi (rekao je iza 1. maja!) dr.S., od kog ću tada zatražiti da me primi i skrati mi muke! ...
"To je moje pravo i nakon sveg mog sjebanog života, samoće i muke koju živim moja jedina zemaljska želja! ...
Eto, moj štovani Štioče ... što smo mi ljudi kada se razbolimo: predmet nekakvog 'izučavanja', neuspio eksperiment i tuđi idioti! ... Opraštam svima koji su me doveli u zabludu i 'ponudili' mi - eksperiment!
... Zemaljski kraj čovjekova je neminovnost, što ne može promijeniti nikakva 'euforija' ili pak vjera!
 ... Odlazim ... ovaj put zauvijek!
Hrvatski kažin i izvrnuta komunjarska 'logika' u režiji NATO/CIA interesa!

Radi li se o 'buđenju' Predsjednice, ili je u 'igri' neki novi 'maskenbal'?
Kada je politika(ntstvo) u RH u pitanju svašta je moguće!
Današnje  izjave Predsjednice o SOA-i i anacionalnom 'petljanju' naših veleposlanika s 'inozemcima' u unutarnju i vanjsku politiku RH prilično su 'teške' čak i za jednu predsjednicu no, rasplet tek slijedi!
Za sada znamo što smo mogli i pretpostaviti:
Predsjednica je prema dojučerašnjem šefu SOA-e odaslala prilično jasnu izjavu o njegovu ... SLUŽENJU interesima Zoke i njegovog crvenog pakla! Ovo:
'... ono što vam večeras mogu reći - jest da je gospodin Lozančić bio privatni, odnosno osobni obavještajac gospodina Milanovića - i tu ću stati ...'!?
Ovo Predsjedničino 'zastajanje', koje je zapravo logičan slijed postupanja i odnošenja s javnošću, kada je u pitanju obavijesni 'sektor' Države, nemušto su, a zapravo kao jedini trenutni 'protuargument' uporabili Zokini jataci, ističući kako Predsjednica za ništa što je o Lozančiću navela nije podastrla 'dokaz'!
U 'pravu' su, što vrijedi sve dok dokazi (od 'nekud'!) ne 'dolete' (piskarala, što čekate? Što je s 'istraživačkim novinarstvom' u RH?), što se ne će desiti dok se stvar SLUŽENJA i POGODOVANJA nekadašnjeg šefa SOA-e Šmrkavom dokraja ne raščisti!
Drugovi iz Zokinog pakla malo su požurili sa svojim pokušajem zamagljivanja, sigurno ČISTE, situacije oko Lozančića, koji je 'igrao' na dva kolosijeka!
Naime, siguran sam kako Predsjednica ovakvo što ne bi kazivala kada u rukama ne bi imala dokaz za to o čemu nas je danas izvijestila!
'Teza' Zoke i njegovih vragova (djeca pakla) kako je Lozančić 'OK', jer je na njegovu stranu stao Tim, ne stoji! ...
Tim je, kao 'došljak' u RH, sigurno, jako daleko od svega što čini, već dugo trulu, politikantsku stvarnost u RH, pa je tako sigurno i jako daleko od TOČNIH, ISTINITIH i VALJANIH saznanja o obavijesnom sustavu, njegovu radu i o ljudma koji se nalaze unutar tog sustava!
S druge strane, Predsjednica, kao još uvijek pouzdan, trenutno, 'umirovljeni suradnik' NATO-a i Amera, barata s točnim informacijama, koje joj, prema potrebi i razmjerno interesu NATO-a i US, 'dilaju' obavještajci CIA-e i NATO-a!
U to ne treba sumnjati pa zato već zbog toga treba imati na umu kako je brza i uistinu glupa reakcija Zokinog Ostoje i SDP-ovaca njihov, u ništa bačen, 'bumerang' - koji će ih uskoro 'sasjeći'!
Izvor informacija Predsjednice nisu 'domaći mediji' i sitni špije: njen je 'izvor' isti 'izvor' koji je 'potopio' arbitražu oko Savudrijske vale, ... koji je jako precizan i točan 'aparat', koji svoje spoznaje i 'dokaze' koje olako ne daje nikom - ali ih je 'pouzdanicima' spreman pokazati - 'dila' UČINKOVITO i sračunato!
Mislim kako tek slijedi pravi 'hrvatski wikileaks' u režiji CIA-e i NATO-a, koji će UNIŠTITI Zokin pakao, jedino leglo fašistoidnog komunizma u EU!
Strpite se! ... Predsjednica ima odlično zaleđe, kog u ovoj novoj EU-blokovskoj podjeli izuzetno zanima što se događa na prostorima ex-Yu i RH i što bi se moglo dogoditi!
Zoka je u velikoj nevolji i zato ... LAJE! Mogao bi uskoro i kmečati?
Želim mu to, jer mi je odavno jasno kako će jedino na taj način 'utihnuti' ogromna galama 'antifašista' i mrzitelja RH, Državice koja je oduvijek bila trn u oku divljeg istoka i Rusa!
Ne brzajte s donošenjem zaključaka!
Na to vas upućuje sinkrono, ali neuspješno, DIVLJANJE HND-ovaca, 'uličnih proletera', samozvanih 'antifašista', pseudo 'mirotvoraca' i 'boraca' za prava čovjeka!
Igra postaje zanimljiva!
Aduti su u rukama Predsjednice kojoj malo tko može, osim atentatom (?!), nauditi!
'Čuvaju' ju interesi NATO-a i njen 'američki pedigre'!
Ludilo? Naravno, ... tek slijedi!
'T., preseli se kod mene!'

Ufam se da vas naslov ove, 'moje', kolumne nije zbunio?!
Naslovnu rečenicu izrekao je (danas) moj dobri prijatelj I., onaj isti koji me je, već u mom prvom 'susretu' s ulicom i beskućništvom (2006. g.) pozvao u svoj 'bivak'!
Izrekao je to svjestan činjenice kako bih, kao 'samac' kom je život trajno ugrožen, mogao grdno najebati, što zna da je moguće i kako bi stalni 'mač nad mojom glavom', undulacija, od mene mogla učiniti INVALIDA!
Naravno, tom sam dobrom i PAŽLJIVOM (humanom!) čovjeku zahvalio na njegovoj nesebičnoj ponudi, čemu sam tada dodao kako na ovom Svijetu ne postoji baš nitko kom bih u slučaju moje (svjesne?) nemoći 'legao' na grbaču i tako mu od života učinio brigu i pakao!
I opet ću reći:
ne bojim se smrti, ... očekujem ju i samo Boga molim da ne dozvoli da postanem invalid i kao takav (nemoćan) OBJEKT nekakve pseudo humane 'gerijatrije', ... ili čak PREDMET iživljavanja ludih psihijatara!
Ne tržim puno no, znam da puno očekujem: očekujem i ufam se u Milost Boga!
Hvala I.! ... Moram priznati kako me je tvoja 'ponuda' ugodno iznenadila i tako potakla na pisanje o Tebi i DOBRIM ljudima!
Ima ih ..., dobrih ljudi, što je naše i Božje bogatstvo, dok su sebične mizerije i ini kriminalci potvrda postojanja ZLA i samo zlo!
Nabrajanje imena (inicijala) mojih dobročinitelja i mnogih dobrih ljudi koje sam susreo i s kojima sam se susretao u zadnjih 10 godina mog života nema nikakvog smisla, ... a mogao bih kod toga nekog i 'preskočiti'!?
Ti ljudi to znaju, baš kao i Bog koji će im njihovu dobrotu kad-tad uzvratiti!
Biti i ostati uz drugog čovjeka, i to baš u Vremenu kada se nađe u nekakvoj nevolji, sam je čin svetosti!
Ta, nije li život na Zemlji bilo kog od nas jasna prolaznost?!
... Je, što nam kao Istina i neminovnost nameće OBVEZU da budemo ... čovjek čovjeku - čovjek!?
Budimo! Nekad je to izuzetno težak 'zadatak', ali zato gotovo uvijek velika 'preprjeka' činjenu lošeg, kriminalu, lopovluku, lažima, otimanju tuđeg, ...!
Lijep dan! ... Čujem zvuk 'mlina' ... 'Drobi' me!

Konačno, čini se kako je i na 'gornji Jadran' stiglo lijepo, proljetno, Vrijeme?!
Neka je!
Meni to više ništa ne znači!
Nekada sam 'ludio' za lijepim danima, a danas ...?
... Danas mi je svejedno ...!
Svjestan sam da nije dobro da je tako no, ... čemu bi se s bilo čime 'borio' dok tumaram po sve tanjoj 'niti' mog života?
Ima li više išta smisla, ... osim biti s Njim 'društvu', ... s Njime u mislima i na 'usnulim' usnama?
Pogodili ste (?):
ruke su mi hladne (temp. mog tijela je 35,4˚C!), obrazi mi 'gore', vene na mom vratu 'skaču', noge mi sve češće otkazuju, ... srce posustaje i još me jedino 'držite' VI, moji dragi Prijatelji, moj posao i moja želja da u 'mojoj' Pilani i autoškoli prijatelja M. 'ostavim' uredno složeno 'sutra' ... te ova moja pisanija i noćni (dokasna) rad na 'oživljavanju' mojih (pra)starih pjesama! ('Vani' ... glumatam!)
Pišem ovo dok slušam 'stari rok' odsviran na koncertu u R.A. Hall-u, koji je 2014. godine bio upriličen u  sjećanje na 'kejbordistu' sastava Deep Purple, pok. J. Lord-a!
Naravno, sve su mi pjesme poznate, ali jednu danas posebno ističem!
... Prije svega zato jer je lijepa, ali i zbog činjenice da je jako dobra 'slika' mog 'sada' i moje sreće s kojom sam uspio 'stići' do 65. godine života!
Lijepa je! Poslušajte stih ... Yes, I can hear the sound of a windmill going round! I guess I'll always be  A soldier of fortune!
Uživajte u lijepoj glazbi ... u tom Božjem daru i 'HRANI' Ljubavi!
Bijah 'mezimac' Sreće (Boga!)!
Sv. Duje, Rab i sjećanja!

Danas su moji 'zemljaci', Splićani, proslavili dan grada Splita i svetkovinu sv. Duje, sudamju!
Prema viđenom na slikama s današnje fešte sve je bilo super, Narod zadovoljan, Sunce 'milostivo', a ... gradonačelnik Splita, komunjara Baldasar, unatoč činjenici da je baš danas 'lišen' svih funkcija i članstva u splitskom ogranku SDP-a, dosljedan svom 'malo amo, malo tamo', zbog čega je danas odbio reći bilo što o, na sudamju namjerno (!) naštelanoj, pizdariji Šmrkavog!
Splićani, ... neka vam je sa srećom i neka vam vaš Sv. Duje da mudrosti kako bi shvatili da s komunjarama i Zokom RH ne može računati na mir, zadovoljstvo, dobar suživot, bolje sada i svjetliju budućnost! ... (Otarasite se 'Ljubitelja' ... 'bijele prašine' i vratite se svojim kršćanskim korijenima!)
... Sam dan bijaše lijep, većim djelom osunčan i ugodno topao, zbog čega sam se s mog lutanja Crikvenicom, u Sv. Vid, vratio tek oko 19 sati!
Tada sam i 'ručao', zapravo večerao i usput pogledao mail Rabljanina kog mi je poslao još dok smo oko 15 sati ćakulali i prisjetili se 'čuvene' (to tvrdi M.) paške skute iz mjesta Lun!
Ne znam je li se M. šalio kada je rekao kako je njegova A. učinila palačinke sa tom skutom, i to zbog toga jer je mislila da ću danas stići na Rab, ali znam da sam i M. i A. poručio kako ću na Rab nastojati doći idućeg vikenda i da se ufam kako ću tada moći uživati u toj DELICIJI!
| Paško-rabske palačinke! Bile su super! |
Uistinu, skuta s Luna je prvoligaška, a takve su i palačinke koje od te skute učini A.!
... I ... još samo nešto o sjećanjima!
Lijep dan, šetnja pored mora, 'relativna' bonaca i kasnije nešto maestrala, ...'moja' kava i samoća podsjetili su me na zadnji mail kog mi je M. poslala na moj 'službeni' mail, i to još prošlog ljeta, na dan kada je 'ženila' sina! ...
Pogledao sam mail, ... po tko zna koji put 'proučio' sliku s vjenčanja i ... pomalo tužan slegnuo ramenima!
... 'Što mogu', pomislio sam i ugasio 'pomoćno' računalo te se potom (u 21:00) 'preselio' za moj multimedijalni 'desk' na kom radim rabeći prijenosnik u kom nema 'službenih' mail poruka!
... 'Pobjegao' sam od ... sjećanja!
... I opet slušam M.B. i njihovu pjesmu  Melancholy Man!
... Taj sam! ...
Izvan 'škvare'!? ... Neposlano 'pismo' Predsjednici!

Štioče, ... ŠTOVANI Štioče, ... ufam se da ste čitajući moju današnju 'ljevičarsku' kolumnu uočili kako sam 'puka'?!
Jesam! ... A kako ne bih?
Svi, navodno 'naši', politikanti kojima sam dao moj glas, vjerujući kako su NOVA politička snaga RH, po kojima već predugo pljuju i 'istok i zapad', kojima je kralježnica 'od gume', a obraz deblji od đona, ... ništa su od karaktera!
Prokletstvo novca, položaja, 'vladavine' i 'važnosti' tih jadnih faca (jadni su jer su se ODMETNULI od većine!) uništilo ih je!
'Izgubili' su se i u prostoru i u Vremenu, a kako im nije jasno da su sićušni trenutak (nemjerljivo malen!) Božjeg Vremena, sigurno je da će proći kao Lazar, ... kao glavni 'lik' iz jednog jako poučnog evanđelja!
Usudio bih se reći kako je današnja izjava Predsjednice u kojoj je izrekla kako 'Dominikancu' OPRAŠTA danas izrečeno na misi u Splitu, dobar dokaz njenog 'uživljavanja' u ulogu kakve 'hrvatske svetice'!
Predsjednice, niste sveti i to NIKADA nećete moći biti, ukoliko se i nadalje budete držala podalje od većine Naroda koji vas je izbrao i koji vam je poklonio svoje povjerenje!
Što bi rekli kada bih vam, jer vas sve češće doživljavam kao 'anti-sveticu', moja nikakva duša, ali za Narod i Domovinu jebeno odlučan UM, rekao:
„opraštam vam, svako vaše relativiziranje povijesnih činjenica o Hrvatima i NDH, kao i vaše učestalo isticanje potrebe da se 'okrenemo sutra', što je u naravi guranje glave u pijesak?“!
Vjerojatno bi me, da ovo ugledate i 'da sam netko' (recimo 'satiričar' Ivančić ili Bitorajac!) sačekali na nož i pokušali 'umiriti' vašim udjeljivanjem 'svetačkog oprosta', ... možda i ponekom vašom molitvom!
Ne treba mi bilo što takovo!
Okusio sam opakost egoističkog fanatizma i ludilo jedne druge 'vjernice', što me je naučilo baš sve iz 'predmeta' - VELEIZDAJA!
Kada su 'moć', 'slava', 'položaj', 'vlast' i bilo što ovome slično čovjeku JEDINI 'bog', tada je i više nego jasno da se radi o 'mrtvoj' i za Nebo izgubljenoj duši' (Gogolj?)!
Trgnite se!
Predsjednica ste SVIH Naroda u RH pa tako i trenutno izuzetno progonjene VEĆINE: Hrvata-kršćana, što vam nalaže da učinite sve što je u vašoj moći i domeni djelovanja kako bi zaštitili naše kršćanstvo, povijest, slobodu i našu Nezavisnu Državu Hrvatsku ('satira' o NDH!)!
Možete li to? ... Možda sam pitanje trebao drugačije 'složiti'? Ovako: SMIJETE li to?
Ne žalim vas, ta željeli ste 'uletjeti' u fotelju Predsjednice no, 'prorokujem' vam, jer ste s te pozicije puno bliža Bogu i zato odgovornija, da Ga ne ... VARATE! ...
Oprost je ipak Njegov! Nije li?
Ne opraštam vam (nisam 'svet' i to ne mogu biti!)!
Žalim vas, ... jer ste PREVIŠE na 'face'-u i twitter-u, a premalo u društvu Istine!
... Valjda vam je znano kako je NDH bila PRVA država Hrvata, u WWII na krivoj 'strani', da su naš Narod i Hrvatsku uništili 'antifašisti' i četnici, ... što se nije dogodilo jednako tako ZLOČINAČKOM Japanu, Italiji ili pak Njemačkoj!?
Kužite! Sjebali su nas tada! Sjebat će nas i opet! ... Tko će tomu biti krivac?
BOG to već ZNA!
Devastirana Luka Novi Vinodolski i ja!

Danas sam, nakon ručka i malo odmora, iako sam već prijepodne pokušao 'iživiti' moju 'navezanost' za šetnjom (morao sam odustati već nakon 1 km puta!), kasnije popodne otišao do Novog Vinodolskog!
Poželio sam sjesti na prostrani betonski plato NEKADAŠNJE novljanske luke, u samoći malo odsjediti, misaono 'poći' 'preko bare' i onda se vratiti kući!
Učinio sam tako, ali samo djelomično:
nekad lijep, prostran, za kupanje 'domaćih' idealan prostor obale i mora, danas je gradilište, prljavo more, plac bez duše! Pogledajte: | Nekad živo more, danas: devastirana razvalina! |
Veliki betonski blokovi 'prekrili' su nekadašnju 'plažu' novljana, dok je nasipanje platoa buduće nautičke marine, uništilo more i život u njemu!
'Platila' je cijela luka, pa tako i njen dio koji će i nadalje služiti kao vez za izletničke brodove, za gliser lučke kapetanije i ... brodove nekih VIP osoba!
Ulaz/izlaz u luku bitno je sužen (na 30%), što znači kako su dosadašnja strujanja mora u luci svedena na minimum, što će uništiti svaki trag života u moru luke Novog Vinodolskog!
Otišao sam do vrha 'starog' (i on je 'načet': bit' će produžen!) mula, sjeo na veliku kamenu bitvu (kolona!) i onda sam, prije nego sam i pomislio 'meditirati' o prošlogodišnjim razgovorima koje sam sjedeći na platou znao voditi s Amerikankom, 'uletio' u razmišljanja o ... devastiranju svega oko nas ... i nas samih!
Nesmiljena trka za zaradom i profitom uništila je i novljanima otela njihovo najpoznatije i najstarije kupalište! ... Od ovog ljeta tamo više ne će biti ničeg što je bila ljepota, koliko-toliko, 'običnog' života, ... 'običnih' ljudi ('svita' se kupa u teško pristupačnim uvalama i na 'mondenim' plažama!), dječje vike ili bezazlena odbojka u moru! ... Luka je - OUT!
U jednom času ovakvih mojih razmišljanja shvatio sam da smo i ja i luka Novi jednako 'devastiran' - život!
I, ... dok će luka jednog dana postati 'prihvatilište' za skupe jahte i brodice, meni je nekakva 'preinaka' SEBE 'nedostupna'!
Moje tjelesno propadanje ne će biti 'ušminkano'! Zaustavit' će ga smrt! ...
Kada, upitao sam se, ustao s kolone i još jednom 'prošetao' uništenom ljepotom Novog Vinodolskog, njegovom devastiranom lukom! ...
U tom času bijah tužan i željan ... kraja! ...
Idući kući navratio sam u jedan veliki market kako bih kupio neko voće (čemu?) i onda od jedne 'simpatično debele', mlade, trgovkinje čuo:
'Kako ste? Ne viđam vas kao prije?'
Što sam joj odgovorio? ... Istinu o Istini: 'Odlazim! ... Moje je srce u komi!' ...
'Rastužili ste me', odgovorila mi je, naplatila račun i ... mahnula! (Oprostite djevojko!)
Kad li ću napustiti ovaj Svijet DEVASTIRANIH duša, obala, odnosa, ... devastirane logike življenja, ljudskosti i ... DEVASTIRANIH umova? Kada?
Bog zna, a ja sanjam: noćas?!
Umjesto ('teškog'!) teksta glazba i slika!

Dobro ste pročitali:
danas o sebi ne želim pisati!
Razlog tomu odavno je znan i jasan!
Zabavite se ... slušanjem jedne moje 'nove' (preuređene) 'instrumentalne podloge' za pjesmu Eto, baš zato, koja bi, da sam ju otpjevao, jako dobro 'opisala' moje 'zadnje dane'!
Umjesto ('teškog'!) teksta nudim vam moju glazbu!
Tu su i Doors-i i njihova 'psihodelična elegija':

 The End! ... (Is this the End?)

| Na putu do mrtvačnice |
'Specijalisti' ...! Zajebao sam se!

Tijekom mog današnjeg 'razmišljanja' o sadržaju i konceptu mog 'elaborata' o MOM srcu, analizirajući sustav krvotoka, 'pumpe', 'ventila', 'cijevi' (žile) i cjevčica (kapilarni krvotok) došao sam do zaključka kako sam ugradnjom ICD-a, vrste pacemakera, prije šest godina, što je bio čisti promašaj i moja velika pogrješka, 'osakatio' moguće postupke utvrđivanja TRENUTNOG stanja (tkivo, dimenzije srca i žila, rad zalisaka, ...) mog kardio-sustava!
Da, pristajući na ugradnju 'mehanike', koja je ionako OUT i gotovo ničem nije služila (?), više ne mogu učiniti niti jedan valjan i DETALJAN pregled mog srca, velikog i malog krvotoka, ... i bilo čega drugog, što bi mi pomoglo doći do nekih (sa)znanja neophodnih za obradu moje 'teorije' novog pristupa rješavanju bolesti mog srca, ... kako bih ju mogao dokraja razraditi i objasniti!
Sjebali su me 'specijalisti', liječnici koji su mi 'danas', suočeni s jebenom Istinom, OKRENULI leđa! ('Hvala' ... 'struko'!)
Na ovom bih mjestu mogao prestati s pisanijom: rekao sam sve bitno o 'struci', ... o liječnicima koji NISU borci, a bogme niti ljudi koji imaju bilo kakve, 'samostalne', ideje! ... Ne ću! ...
Bez spoznaje o detaljnim 'dimenzijama' srca i žila te saznanja o radu zalisaka (mitralni, trikuspidalni!), nemoguće je reći da sam - sigurno GOTOV, ali i saznati ima li još ikakvog 'ufanja' za mene!
U nekim sam mojim, starijim, zapisima hvalio pristup kardiologa meni osobno i mom problemu, ali sada, danas, vidim i znam da sam pogrješno zaključivao!
Ostavljen sam ... SMRTI ... i to bez da mi je 'moj doktor' to rekao 'u oči', muški, hrabro i bez ustezanja!
Učinio je tako jer zna da bih ga tada (u)pitao o puno toga što sam danas napisao, ... što bi ga 'potopilo'!
Moje pristajanje na beskorisno ugrađivanje pace-a 'uskratilo' mi je svaku mogućnost obavljanja 'preciznog' i valjanog pregleda (MSCT)!
Mislim da sam zadnjih 5-6 godina bio dio 'medicinskog pokusa' i da će me 'specijalisti', kada umrem, iskasapiti ...!
Srećom, smrt tijela nema veze s DUŠOM, koja će svako neljudsko postupanje s mojim bićem i truplom 'doći' - naplatiti!
Zajebao sam se! Čovjeku, čak i kad je i 'specijalist', ne treba vjerovati!
Jučer i danas, ... ISTO!
Liječnička 'pogrješka' ili, ipak -
eksperiment?!

Jučer sam, ne znajući ništa o jednom današnjem napisu koji je objavljen u NL-u, u kom suprug žrtve izravno 'tereti' nehumane (riječke) 'liječnike' i sam pisao o 'humanosti' 'struke' i kako mi se čini da je moj problem sa srcem dio nekakvog 'eksperimenta'!
Mislim da je tako i da je i današnja 'priča' o 'liječničkom ubijanju' pacijentice, koja je dospjela u NL, istinita i 'na tragu' - eksperimentiranja s citostaticima!
Kada 'specijalisti', ovaj se put radi o onkolozima, pacijentici odrede desetostruko VEĆU dozu terapije opakom kemoterapijom (citostatik), tada je jedino za zaključiti kako se radi o jasnoj NAMJERI ('samo' 10 puta više?!), kojoj je cilj ubiti pacijenta ili, uz jednak rizik po pacijenta, 'promatrati' i 'bilježiti' sve što će i kako će, 10 puta veća doza od propisane 'djelovati' na opće zdravstveno stanje i sam tijek bolesti pacijenta!
 Radi li se o eksperimentu ili pak o ubijanju pacijenta teško je reći, ali je moguće zaključiti kako se po bolnicama diljem RH 'potajno' obavljaju, kroz navodno 'liječenje', opaki i jako OPASNI eksperimenti, s čime pacijenti i njihova rodbina nisu upoznati! ...
'Obavljaju' se ZLOČINI!
Na moju nesreću, ali još više na nesreću 'specijalista' koji su me 'u ime viših ciljeva' ('rezultat' eksperimenta) varali, mučili (psihijatri i 'liječnici' u svetošimunskoj ludari!) i 'liječili' (kardiologija Sušak i Thalassotherapia Opatija!), njihove sam 'eksperimente' PREŽIVIO, zbog čega mogu, moram i želim reći kako se radi o 'čudnim specijalistima', 'lobistima' farmaceutske industrije i zato samom zlu koje će nestati tek u konačnosti!
 Dati pacijentu 10 puta veću dozu od 'normalne' ... i to 'lijeka' koji to NIJE, već je otrov koji pacijenta vodi ka teškoj smrti, zločin je ravan zločinima ludog Mengele-a, dok je odgovor 'uprave bolnice' na tužbu supruga ubijene pacijentice, u kom se navodi kako takva doza i 'način primjene kemoterapije nije neposredan uzrok smrti pacijentice, već je time djelomično bio otežan daljnji tijek liječenja' (cit.), vrhunski je CINIZAM 'struke' i zato dobar pokazatelj kako nam je SVIMA, koji se obraćamo 'specijalistima', biti jako obazrivim i sumnjičavim prema svemu što nam ti 'trgovci' našim životima - 'preporuče'!
Da sam tako razmišljao i postupio, odavno bih (sa)znao kakve su STVARNE 'performanse' mog srca i ožilja i što mi je činiti!
Prevaren od 'struke' koja me je nagovorila na ugradnju 'pace'-a, ničem potrebnu, danas je moj put k ubrzanom KRAJU!
Hvala 'struko'! Pitanje je što će vam na to 'reći' Bog!
Ja vam ne opraštam!
Ostavljam to na 'prosudbu' 'mom' Bogu! ...
Ugroziti život pacijenta i onemogućiti mu 'daljnji tijek liječenja', što je ako nije ZLOČIN? Najebali ste!
EUROSONG i ja!

Znam da znate da volim glazbu i da zato rado poslušam nešto od novijih uradaka s 'domaće scene', zbog čega sam siguran da vam nije potrebno kaziati kako sam poslušao i našu pjesmu, predstavnicu na Eurosongu, s kojom je (meni nepoznata?) Nina otišla ne festival EUROSONG, poznatiji kao EUROVISION contest!? ... Valjda?
Ovogodišnje preslušavanje nekih skladbi i izvođača koji su se plasirali u završnu večer EUROSONG-a potaknulo me je da pokušam, na internetu - jer tamo sam ju bio davno 'odložio', pronaći jednu moju skladbu, koju sam još u prošlom stoljeću poslao na Eurosong natječaj ondašnje JRT!
Moram priznati da sam se 'obrukao', iako sam na CD-u kog sam bio poslao priložio 13 tematskih, 'praznovjernih', skladbi, ... psihodeličnog zvuka i s 'čudnim' tekstovima!
Mislim da ondašnji žiri to nije niti poslušao (namještaljka?!) no, ja sam se i tada bio dobro 'zabavio'!
Pjesmu sam uspio pronaći i to snimljenu u dvije inačice, od kojih je jedna otpjevana na hrvatskom jeziku, a druga ... nažalost, samo 'uvodno' na engleskom, jer se je radilo o punoj, više instrumentalnoj verziji moje skladbe, koja je u originalu bila puno duža od tri minute, što je bio propisani 'limit' (i danas je!) za skladbe Eurosonga!
Rekoh, bilo je to prije više od 25 godina, a kako sam skladbu već tada bio snimio na engleskom jeziku, i kao takvu ju 'ponudio' festivalu, ... očito je kako sam bio 'korak' ispred DANAS, ... ispred Vremena u kom svi izvođači na Eurosongu svoje skladbe izvode na engleskom jeziku!
Ovo što vam nudim da poslušate stara je snimka (tehnički loša!) i zapravo mix koji se sastoji od uvodnog dijela otpjevanog na engleskom jeziku i, u 'nastavku', ... dijela inačice otpjevane na hrvatskom jeziku!
Volio bih od bilo kog od vas čuti vaše mišljenje o tom radu i ... je li to i danas dovoljno 'moderno' za jedan bezvezni festival kao što je 'spektakl' - EUROSONG?!
 ... A, 'ovo' je Nina! ...
Usporedite 'nas', kod toga zanemarujući tehničku razinu obrade moje skladbe!
Usredotočite se na stil, aranžman, ideju, tekst i moje, tada prilično visoko, pjevanje!
Još jedna moja 'sama' subota:
dan za 'misao'!

Mislim da danas u 'mojoj' kolumni ne bih više ništa trebao reći/napisati?
Kada čovjek živi zemaljsku kaznu i za sobom 'vuče' tucet križeva (+ dva na ramenima!), tada je jasno kako mu je svaki 'slobodniji' dan, ... dan u kom ne radi s drugim ljudima i kada je svaki 'budan' sat njegov 'neprijatelj' - u kurcu!?
Srećom, moje očajno iskustvo s nevjerojatnim zemaljskim zlom, s ljudima koji si umišljaju da su 'nadljudi', sama 'svetost' i 'suci' koji imaju pravo suditi tuđoj osobnosti - od mene je učinilo 'tvrdu stinu': da je sve u meni kao moja psiha, već bih sutra krenuo na još jedno hodočašće ili put Amerike!
Zahvalan sam Bogu na Njegovom velikom daru, kog mi je u danima kada se je moja zemaljska ništavnost 'borila' sa ZLOM, pružio da ga 'uzmem', čemu sam se dugo Vremena opirao i tada tonuo do bespuća - suicida!
Zahvalan sam Bogu što me je od toga sačuvao i gotovo mi na silu, u moj um, 'ugurao' Istinu o potrebi življenja!
Zahvalan sam Bogu jer mi je ta Njegova 'upornost' rasvijetlila um, ukazala mi na besmisao 'igranja' na 'pomirbu' sa ZLOM i kako jedino ako 'postojim' mogu biti 'putokaz' ZLU ..., naravno, k paklu, a sebi i Njemu ... čovjek koji će ovako kazivati!
Istina je jedno 'oružje' PRAVEDNIKA, što je oduvijek tako, ... što je bilo i što će uvijek biti: konačni poraz ZLA!
Doživio sam spoznati 'transformaciju' mog uma, srca i duše, mene budale koja je vjerovala zlim ljudima, ka mom današnjem 'habitusu' kog određuju: jasne kognitivne sposobnosti, dovoljno (veliko?) znanje, ispravni osjećaji, nepogrješiva procjena doživljenog i ... svega onog što me u osnovi čini mentalno ... onakvim kakav sam:
jebenim igračem koji nikome i ni za što ne da svoj um, tijelo i dušu, ma o kome da se radi(lo), ma tko da si umišlja da na to ima 'pravo'!
Kraće, moja je psiha 'dosegla' razinu moje oduvijek DOBRE duše, ... što znači da je i više nego dobra, stabilna i spremna moje križeve 'vući' do mog ... 'kraja' i uskrsnuća!
... Kada su ga titovi zločinci (Bakarić!) progonili pok. blaženik Stepinac NIJE šutio! Tom zlu je odgovarao, čak i kada bi svojim krvnicima kratko rekao: Apage Satanas!
Ja sam postupio nešto drugačije, na što su me 'tjerale' okolnosti mog progona:
... kada sam shvatio 'bit', namjere i fanatičan vjerski egoizam luđaka ... (u)šutio sam i u 'širokom luku' zaobišao meni otetu imovinu, zlo koje je u njoj (osim MOJE R.!) i sav bijedni upravno-milicijsko-pravosudni jad!
'Ubio'sam ih! Neka sam!
Sotona me i danas 'oblijeće', ali mi ne može nauditi jer sam 'oboružan' križevima!
... Lagodan život siguran je put k paklu!
Birajte ... sluge ZLA ... i 'požurite'!
E=mc² kod Boga ne vrijedi!
Tuga mi više ništa ne znači!

Kada prije pisanja ove kolumne 'pokrenem' YT i odaberem slušati Scott Walker-a, a njegov divan glas najprije zapjeva Joanna-u, svatko tko prati moje dnevne zapise, zna nešto o glazbi i Walker Brothersima, o ljubavi mamine obitelji i moje pok. Mame prema glazbi ... i o meni, 'ovisniku' o glazbi - pomislit' će da sam u teškom 'bad'-u, ... ali nije tako!
Apsolutno sam svjestan svega što sam propustio biti (čime sam 'okrenuo leđa' Bogu) i mog 'hoda po žici', zbog čega ne mogu živjeti što nisam i kazivati što nije MOJA Istina!
A ... Istina je da sam željan i potrebit APSOLUTNOG mira kog mi mogu podariti samo Nebo, moj Bog i moj Isus!
Zemlja je za mene OUT, ... odavno 'pretrčana' Dolina suza u kojoj sam 'saznao' kako je živjeti 'istočno od raja', ... u kojoj sve lijepo kratko bude i tugu mi ostavi, a puno ružnog ... traje ... i traje, ... traje do mog kraja!
Nisam tužan! ...
Svijest o zlu, ... trenutni, prilično dug, 'gubitak' svakog kontakta s mojom Ženom u bijelom i sa 'slikom' njena Sina, ... čak i 'misli' za koje sam i sam znao pomisliti kako su 'transcendentna iluzija',... sve me to čini 'praznim' i za ovaj Svijet - izgubljenim!
Kužite, ... ni tuga mi više ništa ne znači!
... Ta moja svakodnevica postala je bezlična 'navika'! Ne može me 'dotaknuti'!
Praznina o kojoj sam i danas, sjedeći poput kakve 'mumije' u mom razbijenom 'Ferrari'-ju, parkiranom tik do vrata 'moje' (hvala I.) kuće - dugo razmišljao i tada pošao 'unatrag', u 'potragu' za mojim iskonom - umalo me je 'ubila' ... 'mentalno'!
Misli o ničem i ništa - što sam - dovele su me u slijepe ulice mojih 'vijuga', dok su od raskrižja 'vijuga' (sinapse) učinile nepremostive razvaline!
(Ne brkajte ovo moje kazivanje s 'manjkom' ili 'viškom' neurotransmitera, recimo dopamina, serotonina, (nor)aderenalina ... koji su biogeni amini!? - Nisam 'prolupao'!)
Što sam, ako Njega nema? ... Što je sve o čemu nešto znam, ako On ne postoji?
Konačno, ako Ga nema, što je 'na kraju' Svemira, ili pak što je bilo 'prije početka'?
Štioče, znadete li 'nešto' o tome? ...
Znam da ne znate i da to čovjek nikada ne će moći dokučiti i zato - VJERUJEM!
Vjerujem u Boga, jer znam da postoji, što mogu potvrditi upravo 'ćorsokaci' i 'razvaline' ljudskog uma koji je sposoban zaključivati i MISLITI ... puno dalje unatrag i unaprijed, nego um čovjeka koji misli samo na SADA i samo na sebe (takvi su ZLI!)!
Vjerujem ... da će 'moj' Bog svaki moj križ kog 'vučem' za sobom (nositi ih više ne mogu!), kada se dovučem na Lubanjsko, 'zamijeniti' jednim lijepim snom, lebdjenjem moje Duše i konačnim 'odlaskom' na 'moju zelenu livadu'!?
Kada? ... Može i odmah, ... sada!
Zanimljivosti!

Danas mi je moj dobri prijatelj Rabljanin mail-om poslao dvije sličice ... tek izniklih stabalaca hrasta plutnjaka!
Čudite se što o tome pišem? Nemojte!
Nužno je da znate kako je 'domovina'  Querqus suber-a jugozapadni Mediteran ('rog' Afrike, Španjolska), što znači kako je ta vrsta hrasta, poznata po PLUTU, kod nas dosta rijetka (ima ga tek nešto u Istri, na otocima Rabu, Korčuli i Mljetu!)!
M. je žirove hrasta nabrao prošle jeseni i to s jednog (jedinog) hrasta koji se nalazi na velikom rabskom trgu i tada ih je i 'posadio'! ...
Pogledajte sliku mladica Querqus-a ('foto-Rabljanin' je to loše učinio! 'Sorry' M.!):
| Tek iznikli: Quercus suber |
Osim ove male 'rapske' zanimljivosti, danas sam 'naletio' na još jednu, ... rekao bih 'duhovnu zanimljivost', koja ima veze s mojim jučerašnjim zapisom!
Tijekom rada na 'uvođenju' S. (same 'S.' oko mene ... i poneka M.!?) u računovodstveni rad i rad s pripadajućim programom, kada smo današnju 'temu' odradili, S. i ja smo malo popričali o ... 'sadašnjosti'!
Sa 'dnevnih tema' i već dosadne 'hrvatske tragedije' veoma smo brzo 'skrenuli' k 'pričama' o našim životima i onda, još brže, k temi života i smrti!
Uočio sam kako me S. dosta pažljivo 'prati' i da tek samo povremeno 'uskače', zbog čega sam se odlučio 'predstaviti' joj priču o 40 dana mog 'boravka' u paklu teško bolesnog (zlo!) pravosuđa ('hvala' ... progonitelju-lopove-lažove koji si me paklu 'izručio' i vama: odvjetnice, suče, ... blesava 'struko'! Pakao je vaš! Oprost vam ne dam!), za što sam rabio neka moja, jučer napisana, 'razmišljanja'!
Ni s čime nisam 'kalkulirao' iako sam znao da me 'sluša' mlada žena, majka male E., kojoj je brak gotovo uništen! K tomu, kako dobro poznam njene Roditelje znam i da je S. ateist i tek, 'prigodni vjernik' (... krštenje male E.?)!
'Išao' sam 'hrabro', ne skrivajući ništa od mojih jučerašnjih razmišljanja o mom ufanju u vjeru i Boga, čime sam S. nastojao potaknuti da sama dođe do nekakvog zaključka o smislenosti postojanja života ... prema Darwinu ili pak prema  kreacionizmu!
Njeno pažljivo slušanje, rekao bih mog 'monologa', malo me je iznenadilo no, i bilo poticaj mom 'duhovnom zanosu', tako da sam jako brzo 'dopro' do njenog, očito potisnutog i skrivenog bića, ... do njene duhovnosti!
Bilo je zanimljivo! Ufam se da u ničem nisam pretjerao i da je S. shvatila moje dobre nakane i moju želju da ju 'provedem' putom kojim nikada dosada nije 'išla'?!
Mislim da sam u tome uspio? ...
'Koliko ste bili gore (u zatvoru!)? Jesu li vrata bila zaključana? ... Kako ste uspijevali sačuvati svoj um i misli? ... Kako ste to izdržali?', bila su neka od pitanja S.!
Odgovorio sam joj: ISTINOM, koja je porazila i to ZLO!
Slobodan sam, mada u dosta lošem stanju, ali svoj i SAMO Njegov! Svi drugi, ... i vi štovani Štioče, 'samo' su moji poznanici ili u boljoj 'inačici' - PRIJATELJI!
Hvala vam na tome!
Bumerang pogrješno 'odigranog' života!

Nakon tri uzastopna iskrena kazivanja o mojim 'duhovnim razmišljanjima' danas sam odlučio učiniti 'pauzu'!
Činim tako jer sam svjestan činjenice kako još postojim samo zbog neuništivosti (mog) Duha!
Sve dobre želje ovog Svijeta ili pak dostignuća medicine i farmacije (za mene ipak neočekivano mala i prema svemu što se da iščitati iz tiska - jako opasna!), a mislim niti molitve mojih Prijatelja, koji mole za mene - ne mogu ništa promijeniti:
i nadalje se 'liječim' vodom i Bogom, što znači da sam zauvijek odustao od iskanja tzraženja nekakvog rješenja ili pomoći od bilo kog oblika 'liječenja'!
Već sam rekao:
navodna 'dostignuća medicine' zapravo su bumerang kog, kog dok 'leti', doživljavamo kao našu 'šansu', što se u času kada se sve 'posloži', učas raspline i udari nas u glavu, ... te tako pogubi!
U toj sam 'fazi' života:
očekujem (sve nestrpljivije!) udar bumeranga mog pogrješnog življenja i mog slijepog vjerovanja u ljude i 'dostignuća' medicine!
Zaslužio sam to, što (moju smrt) nisu zaslužili doživjeti likovi veoma slični danas opisanom drugu Veleizdajniku, koji su:
veleizdajnici, lopovi, lažovi, progonitelji i umalo IZRAVNE ubojice mog bića!
... 'Čekat' ću ih ... 'Gore', na sudu Vječnosti ... kao svjedok Istine!
Štioče, uživajte ... i, molim vas, pripazite da vam ne padne na pamet poigrati se s Istinom!
Gubljenje Vremena!?

Nakon današnje poduže pisanije u 'lijevoj' kolumni, 'izmožden' od današnjih poslova (obuka i pomaganje oko sređivanja knjigovodstva ...) i nešto šetnje, teško mi je o sebi napisati nešto suvislo!
Pitam se čemu piskaram? ... Kome to treba, što mi to 'znači'...?
Priznati ću kako na ova pitanja mogu dati samo 'uopćen' odgovor i kako piskaram jer mi je to postalo NAVIKA (psihijatri, gdje ste? Postao sam i 'ovisnik'! Kako se to 'liječi'! Trovanjem uma i tijela? Kada ste vi u pitanju tada je to tako!)!
Dobro je da je tako, da sam 'ovisnik'!
Jebena samoća, koja mi je 'podarila' previše slobodnog Vremena, na taj je način 'utihnuta' i kao takova je postala moja bezopasna stvarnost!
Ipak, ... unatoč tomu ponekad mi se čini kako je moje svakodnevno piskaranje u LIJEVOJ kolumni, ... pisanje o 'njima', meni VELIKA šteta, jer mi ta 'navika' oduzima Vrijeme u kom bih inače mogao učiniti neku novu skladbu ili urediti staru, ali i možda napisati knjigu o mom životu, što bi, siguran sam u to, bio odličan i ISTINIT biografski roman i 'podloga' za podužu tv seriju!
Da sam ... u USA moju bih 'priču' sigurno lako 'prodao' no, kako se radi o Državici u kojoj se novcem za kulturu financiraju antihrvatski filmovi (Masakr u Dvoru na Uni), ili čak četnički tjednici (Pupovčeve Novosti), jasno da se to ne MOŽE dogoditi!
Šteta! Volio bih da sam imao priliku susresti nekog doborg redatelja (recimo g. Sedlara) i da sam mu mogao, ukratko, ispričati 'povijest' mog života, ... u Vremenu od mojih pradjedova do 'danas' (odlazak jednog pradjeda u Ameriku; Mamina i Tatina obitelj u WWII; bijeg djela obitelji u Brindisi; Bleiburg i Križni put; pljačka imovine mog pradjeda i ponovna pljačka ISTE imovine od strane 'moje' RH; rođenje malog Dude; rastava Roditelja; život 'između' Majke i Oca; vesela i kasnije tužna mladost; nesreće, bolesti i smrti; smrt djevojke; 'nesretna' ženidba i 'osnivanje' uništene obitelji; ... 'pikantni seks'; ... glazba i šport; nasilje JNA; 'susret' s DB-ovcima; 'nova Hrvatska'; analitički rad 'kontra' KOS/UDB-e; progon od 'mojih' i moje Države; rastava braka; borba s ludim psihijatrima, četničkim DORH-om i korumpiranim sucem; ... 'židovska kletva'; beskućništvo i progon; ... moja bolest ... Tu, smo: na kraju! Nedostaje još samo 'poglavlje' o smrti no, o tome ništa ne znam i zato na 'mom' stolu 'leže' moje 'poruke' i zapisi koji se odnose na moj 'zadnji čas' - tko, gdje i kako će me pokopati, ...!)
Štioče, mislim da i vi imate neki vaš sličan 'životni niz' i da vam je jasno kako sam u životu 'probao' gotovo sve ... osim droge, pijanstva i kako je biti izvrnuti pederčina!
Nedostaje mi još samo moje 'Lubanjsko'! Bit' će i to!
... Zemlja je tijelu konačnost, a Duši prolaz do Neba! ... A, 'Gore' je - SUD BOGA!
Spreman sam za to!
Novi monitor! Čemu?

Danas sam, nakon dugog i dobrog sna, 'uletio' u veoma loš dan!
Iako je došlo do promijene Vremena (kiša!) to nema veze s mojim 'lošim danom'!
'Stvar' polako, ali sigurno, ide svom kraju!
Umoran sam od 'toga'! Um bi ... živio no, moja Duša to više ne želi!
Žali susret s Bogom, ... treba mir 'moje livade' i san u kom ću s visoka 'pozdraviti' sve vas i moje mrtvo tijelo!
Ne znam kada će se to dogoditi i zato se trudim živjeti kao da mi nije ništa, kod čega nastojim urediti i 'posložiti' sve moje 'repove'!
Danas sam tako bio u Rijeci kamo sam pošao preuzeti novo računalo za 'moju' Pilanu, jer 'mojim' pilanarima želim ostaviti 'kancelarijski red' i dobro posloženo računalo, bez kog je danas nemoguće poslovati! ...
Slično činim i za firmu mog prijatelja M., kom je dosadašnji knjigovođa 'slupao' knjige!
Naravno M. je tom knjigovođi pokazao 'lakat' i zaposlio S. koju uvodim u rad s programom koji je isti kao i 'moj' u Pilani!
Trudim se! Uspjeli smo pohvatati sve 'konce' dosadašnjeg (ovogodišnjeg) poslovanja, ali još uvijek nismo u 'čistoj situaciji', jer nismo dobili završne podatke iz prošle poslovne godine (?)!
Ma, ...! | Novi, 24", monitor mog MM-deska! |
Ovo što vidite na slici moj je 'dorađeni desk' s novim monitorom, koji je dosta veći od 'starog' (kao nov je!)! 'Kupio' sam ga danas ('trampa' s Pilanom!), postavio predvečer i sada sam ... u velikoj nedoumici:
muči me pitanje smislenosti ovog tehničkog 'upgrade'-a?! Malo je vjerojatno (samo čudom Neba!) da ću se izvući ili 'provući', što znači kako je i ova moja 'investicija' moja zabluda! ...
Ne znam čemu sam kupio 24“ monitor?
Nije mi bio neophodan, makar je jasno da će mi olakšati rad s programima za glazbu!
Što je tu je! ...
Pogriješio sam no, to više ionako nije bitno! ...
Kasnim!

Već sam u 'lijevoj' kolumni napisao kako je kasno, što znači da sam s pisanjem današnjeg 'dnevnika' započeo kasno (u 22:45)!
'Razlog' kašnjenju je nešto duža večerašnja priča s jednim poznanikom, koji je od mene želio čuti neke detalje iz Vremena kada su četnici, UDB-aši, DB-ovci i ini mrzitelji moje Domovine BJEŽALI iz Rijeke (trajektom Ilirija i kasnije, u 'privatnom aranžmanu', vukući sa sobom svoje prnje!)!
Ispričao sam mu o tom djelu važne riječke i hrvatske ratne povijesti, što ovdje ne ću učiniti (nešto od toga sam dosada napisao, ali uvijek kao neku izdvojenu 'ratno-obavijesnu zgodu')!
Reći ću samo kako je odluka o PUŠTANJU velikog broja opasnih neprijatelja da 'odu' van iz RH (u svoju srbijicu!) bila dogovorena IZVAN tadašnjeg Kriznog štaba i kako su za taj savršeno odrađen 'posao' zaslužni prvi riječki specijalci i vojna policija!
Širenjem dezinformacija, ali i točnih podataka o KOS-u i UDB-i (DB!) po gradu Rijeci, natjerali su kukavice u bijeg, čime je izbjegnuto njihovo uhićenje i moguće počinjenje (iz osvete!) kakvog kaznenog djela!
Pobjegli su, ... kao prava 'hrabra' KOS-UDB-a 'jedinica'!
Ovo vam je 'dovoljno' ...!
Rekoh, ne piše mi se, zbog čega dio prostora ove kolumne 'poklanjam' - KONJIMA, plemenitoj životinji, neizmjerno boljoj od osobnosti danas opisanih 'plivača' i prelijepom cvijetu meni (imenom) nepoznate biljke! | Konji 'lutalice' u zaleđu Novog V.! |
| Prelijep cvijet na crikveničkoj šetnici |
Slike!

Ne znam je li mi netko od vas štovanih Prijatelja i Štioca poslao kakav 'slikovni mail', jer već dva dana nisam pogledao 'rezervni prijenosnik' na kom su svi moji, osim mojih 'tajnih', mail-ovi!
Kazujem tako kako bih izbjegao pročitati ili čuti neku vašu kritiku o tome kako u mojim zapisima više ne vidite svoje fotografske uratke!
... Bit' će ih, ... za dan-dva, jer sada više nemam niti volje, niti Vremena 'palit' to računalo (23:00 sati!)!
Pokazat ću vam neke moje 'sličice'! | Majstorstvo kulinarske 'mašte'! |
Ovo je slika mog današnjeg ručka/jela kog sam učinio rabeći maštu i nešto od artikala koje sam imao u kući!
Radi se o na brzinu učinjenom ručku od njoka i 'šuga' za kog ne postoji napisani recept!
Izmislio sam ga, a kada sam ga 'isprobao' kao preljev za 'tvorničke njoke', bio sam i više nego oduševljen!
Jelo je bilo perfektno!
Nakon odličnog ručka (ostalo je i za večeru!) otišao sam do Klenovice, nekad ribarskog mjesta u neposrednoj blizini Novog Vinodolskog, kako bih s mlađim djelom obitelji mojih 'udomitelja' (hvala I. i M.) popio kavu, od najstarijeg živućeg ribara u Klenovici preuzeo ribu za sutrašnje roštiljanje te malčice prošetao i svratio na ćakulu, piće i kolač u restoran dobrih ljudi - u Adriatic!
Idući Klenovicom i opet sam se divio još uvijek dobro očuvanoj Prirodi! Pogledajte: | Detalj plaže kod kampa Klenovica |
Do mog 'Ferrari'-ja (izgleda da će uskoro 'otići'!) vratio sam se u suton, kada sam učinio sliku 'duž-morske' šetnice! | Suton na dužđ-morskoj šetnici |
Sve je bilo je OK, što ne mogu reći za moje stalno 'napuštanje' meni dragih stvari, sjećanja i hobija (ribolov i more na groti; ... moja 'stara', S., i 'nova, M. Ljubav; izleti do Domaje - Trogir/Split; ... sve rjeđi odlasci na o' Rab; ...)
Lijep dan! Ljeto je?!

Konačno!
Danas je sve 'mirisalo' po ljetu:
plaže u Crikvenici bile su dobro posjećene, terase restorana i lokala popunjene, dan sunčan, topao i čak vruć, a ... ja, po prvi put ove godine, obučen kao 'turist' ... u kratkim hlačama!
Bio sam u Crikvenici, na 'mojoj' kavi i ćakuli, kupiti kolače za 'poslije ručka' i na ručku (roštiljanje ribe i mesa!) kod obitelji prijatelja M.!
M. je ispekao ribu i meso koje sam donio sobom, dok je njegova Z. pripremila odličnu laganu pileću juhu (djeta?) i blitvu s krumpirom po dalmatinski!
'Mala' I. (sada već maturantica, 'moje', I. riječke gimnazije) pomogla je majci i kasnije 'odjurila' u Rijeku, kamo ide kao dobrovoljka koja dva puta tjedno 'radi' s bolesnom djecom u Dječjoj bolnici na Kantridi!
... Divno je to, što je staro srce samotnog glazbenika i danas 'nagradilo' i zamolilo 'malu' (kad sam se našao na cesti bila je uistinu MALA!) I. da toj nesretnoj dječici prenese pozdrave 'čiče iz bajke', koji je i sada, ma uvijek kada ih se sjeti, s njima, ... u ovom času (23 sata) malčice suznih očiju koje i opet 'pitaju': ČEMU BAŠ ONI!
Naravno, odgovor zna samo Nebo, dok i vi Štioče i ja o tome možemo nagađati, svašta misliti i čak 'seruckati', što je tako jer smo lutajuće zemaljske neznalice!
Kako god da je ... tužno je znati da postoje ta dječja muka, velika roditeljska bol i strašna neizvjesnost koja se je nadvila nad male 'bebače'!
Kada je I. krenula van iz kuće, njen joj je Tata rekao da pozdravi nekog malog 17 mjesečnog bolesnika (ime sam zaboravio!), koji mu je očito prirastao srcu!
I ja ga pozdravljam ... s još kojom mojom suzom i dušom koja pita: ČEMU STE/SMO ZLI (ako ste/smo?)!
Bog to zna, dok nas ZLO na to 'potiče'!
Ne dajte se! ...
Znam da će vam to zvučati ludo no, ja sam čak i u 'lijekovima' koje sam dugo Vremena pio za moje, sada već 'gotovo' srce, 'pronašao' strašnu nit ZLA i zbog toga odlučio umrijeti bez tog smeća u mom tijelu!
Da, .. skoro zaboravih: danas me je nazvao P., moj dobri prijatelj iz Slovenije! ...
Naša je Viber-priča bila duga ... Ta, prijatelji smo!
Pozdrav P. ... Tebi, Tvojoj N. i Tvojima!
MBT poruke ... moje pogrješke?

Od danas imam 'nešto novo' no, to je tek materijalna stvar, što će mi istina malčice olakšati život, ali mi unatoč toga ne znači puno!
O čemu se radi ne želim kazivati!
Pitam se čemu sam uopće na 'tome' radio?
Čemu će mi bilo što što nije moj um, srce i duh (napisana riječ, glazba, prelijepa Priroda, malo dijete, ... dobar čovjek)?
Pitanje je jasno kao i odgovor na njega: želim MIR moje zelene livade s koje sam, prije 29 godina, jednoj medicinskoj sestri (V.) koju inače poznam rekao:
'Neću sići dolje! Dolje me čekaju neprijateljstva i nevolje! Ovdje, Gore, mi je lijepo!'
Da, štovani moj Štioče, taj Svijet iščekujem!
... 'Odozgo' je slika života na Zemlji puno jasnija, točno percipirana i lišena utjecaja osobnih, gotovo uvijek uljepšanih, 'filtara'!
... Nego, jer sam i jučer pogriješio, ... donoseći pogrješan zaključak o 'prekomorskoj ruci na ramenu' 'moje' M., nužno mi je, jer ovaj je dnevnik stigao do samog kraja, reći kako sam se i opet ponio kao budala!
Na moju slikovnu poruku, koja je 'VIĐENA? (tako 'kaže' Viber) ne primih baš nikakav odgovor!
Čak niti obično: hvala!
Tako je to kada je čovjek neuki 'ženskar' i za taj ljudski rod (spol!) uvijek, čak i kada je stara muška budala, nešto kao 'živa igračka'!
Gotovo je ... M.! Oprosti! ... što sam se 'zanio' umišljajući si da je tvoja lijepa ženstvenost ... meni veliko prijateljstvo i moj prijatelj!
Pogriješio sam!
'Natrag' ne mogu, naprijed više ne želim, a kako je ovo moje 'sada' još samo zadnji ostatak moje 'budućnosti', ... ovo sam morao napisati!
Ipak je ovaj Dnevnik moja Istina, nekad (najčešće) puna ružnih 'detalja, rijetko kada zapis Optimiste, ali i takav (za)uvijek MOJ! ...
Prevarila me je balatura jedne uređene stare kućice u Novom Vinodolskom i navela da pogriješim! | Podsjetila me na Trogir i ... Šubićevu |
Dobro je!

'Stojim' na početku ove pisanije u kojoj bih trebao nešto reći o sebi!
Ne mogu 'dalje'! ... Ispuhao sam se na 'lijevoj' strani!
'Isisao' sam samoga sebe! Zapravo, 'isisali' su me ... uništavači mog Naroda, 'dugovječni partizani' i njihova bulažnjenja o fašizmu i ustaštvu, ... sami šljam moje nemirne Domovine!
Naravno, tom ljudskom šljamu treba pridodati i 'rodbinski šljam', jedno od najvećih ZALA s kojima sam i sam imao posla!
Kada vas pokrade, lažno olaje, progoni i umalo ubije šljam kom ste poklonili velik' dio svog života tada je o 'njemu' nemoguće reći bilo što lijepo, što bi makar malo 'opravdalo' iskazani idiotizam fanatičnog vjersko-egoističkog ludila!
Nažalost, moja me je 'sudba' navukla u blizinu tog jada!
Volio bih da sam puno prije nego sam doživio 'susret' s ogavnom veleizdajom, koju mi je namjestio šljam, imao makar sićušni dio sadašnje 'pameti':
tada bi moja kuća koju sam naslijedio od pok. Tate bila  'rezidencija za prodaju', a novac dobiven njenom prodajom potrošen na moje užitke i meni dragu glazbu i lutanja Prirodom!
Nažalost, mudrost se UČI, ... stječe s godinama života i savladavanjem životnih nedaća i prepreka!
Prošao sam tu 'školu', uspio se oduprijeti nevjerojatnom ZLU, ... ali malčice (pre)kasno:
tada sam već bio na cesti, pokraden i na smrt progonjen! ...
Kuća mog pok. Tate, danas ukleta prokletinja, postala je prćija kriminalca, ... ljudi koji plaze ispred oltara, ... budala kojima svećenici 'prodaju' 'oprost' za neoprostiv grijeh pljačke, progona i ugroze života čovjeka koji im je dao - život!
Dobro je!
Nemam više ništa i nikog svog (bližnjeg), što 'kompenziraju' moja mirna Duša i nevjerojatna Milost 'mog' Boga, ... jedinog Suca koji će šljamu (i meni!) jednom izreći presudu!
Kakva li će biti? Ispunjena 'sumpornim dimom' i sjajnim svijetlom koje će zauvijek uništiti 'mrak' Zemlje i sve loše što je bio ... bilo koji čovjek!
Kod Boga ne postoji 'indulgencija', ... ta ogavna TRGOVINA oprostom grijeha!
Nikako! Savršenstvo ne 'improvizira'!
Ta, savršeno je: jako dobro zna što je Istina!
Zna da sam žrtva ludog fanatizma! ...
Izlet na o'Rab!

Moja najava 'kratkoće' pisanja današnjih tekstova, baš mi i ne ide: tekst u lijevoj kolumni tek je nešto malo manji nego je bio prošlih dana!
Tako je to kad me 'potegne' moje domoljublje na koje nasrću 'proleteri' svih zemalja', skupina budala koji ne mogu i ne žele shvatiti da je RH već 25 godina Država, dio EU i članica NATO-a!
Ne mogu shvatiti tako visoku razinu zatupljenosti uma tog taloga Vremena u kom živim, koji nije u stanju shvatiti da više nije ništa i da nikada više ne će moći biti - NEŠTO, ... već, bude li i nadalje 'šiljio', ... dio jednosmjernog traktor-relija (gaženje po svojima!)!
Inače, moji su dani sve teži, a ako je suditi po prošloj noći i sve opasniji:
U samom 'srcu' noći (od 2-5 sati) trpio sam (i otrpio!) i stoički, bez panike i spreman da ... 'nestanem' - podnosio opasne srčane tegobe!
Ne znam što se je dogodilo, jer sam pred jutro 'naglo' zaspao i probudio se tek oko 10 sati!
Što se je zbilo, zna samo Bog!
I sada (22:00) sam umoran no, odlučan sutra otići na još jedan izlet do o' Raba!
Vrijeme leti, čini mi sve veći problem i silno mi 'prijeti'!
Idem ... na Rab, k prijateljima, do prelijepe Prirode i do Mira kog želim 'dodirnuti'!
Možda mi se posreći? Tko zna! Bog može sve!
Na put ću krenuti sutra nakon doručka!
Trajekt (iz Stinice) polazi u 11 sati, tako da ću prije ručka imati Vremena uživati u 'mom kapučinu' na terasi ACI restorana Capitano!
Idem, ... po prvi put u toplim danima, bez opreme za ribolov, što u ovo Vrijeme prošlih godina ne bih mogao lako 'probaviti'!
No, danas je sve drugačije: 'kopnim', ... što može potrajati čak i neko duže Vrijeme!
Nažalost, moja je kondicija dosta loša zbog čega sam se morao odreći puno 'lipih stvari' ... o kojima više gotovo uopće niti ne razmišljam!
Ufam se da će noć biti milostiva! Nakon prošle noći ... više ništa nije sigurno!
'Kopnim'! ...
Politikantska komunjarska smeća!

Vjerujem da Štiocima, 'ljubiteljima' moje LIJEVE kolumne, ova mala 'inverzija', zamjena sadržaja kolumni, ne će zasmetati?!
Ne ljutite se, što mislim da vam je lako dokučiti da su mi izlet i susret s DOBRIM ljudima puno važniji od bilo čega, što nam kao 'pamet', uvaljuju, ... mržnjom, prijetnjama, lažima, lopovlukom i obmanama zatrovani umovi političara i politikanata!
Već površan pregled na današnje naslove 'političkih članaka' ukazuje na to da je stanje političkog uređenja i REDA u RH pred rasulom!
 Izuzetno 'labava koalicija' Karamarka i Petrova pred raspadom je!
I neka je! To je bilo lako predvidjeti, što sam odavno zakljućio prema činjenici da je 'jedna od strana' koalicije, MOST, 'opterećen' neiskustvom u politici i 'karmom' svog vođe, raspopa Petrova, ... s njegovom 'stručnošću' - sa psihijatrijom!
Vjerovati Psihijatru može samo čovjek koji na 'svojoj koži' nikada nije osjetio ubojitost uma 'struke' koja je u naravi 'legalni' ubojica tuđih osobnosti i Božjih darova danih čovjeku: uma i naše slobode!
Ovo je jebena Istina!
Mislim da bi HDZ i Karamarko trebali, ... ma MORALI, sjebati ovo 'neprirodno' koaliranje, a prije toga učiniti sve kako bi za NOVE izbore osigurali POŠTEN nadzor i točnost utvrđivanja izbornog rezultata!?
Psihijatar se ponaša sukladno svojoj 'struci', jako slično 'ultimašu' Jokiću i njegovoj 'face-grupi' 'protestanata', za koje ne postoji ništa drugo osim njihove 'stručnosti' i 'znanja', što dokazuje i njihov javni  'poziv na suradnju':
'U zemlji u kojoj se niti oko čega ne možemo dogovoriti, neka obrazovanje bude mjesto gdje će Hrvatska pokazati jedinstvo'!
Ovo je bijedno prozirna floskula, jer je poziv na jedinstvo  SANU-kurikulumaša jednoznačno određen, UCIJENOM i otkazivanjem Jokića 'Ekspertnoj radnoj skupini', što je ŽELJA i JEDINO 'rješenje' za 'peticijaše' i 'face-buntovnike'!
Plitko?
Naravno, puno 'pliće' od dna!
Psihijatar, bolesni 'šef' ludnice MOST!

Moje se davno 'proročanstvo' ostvaruje:
psihijatrijom otrovan um Psihijatra rastura sve oko sebe, što čini jer je u cijelosti izgubio realitet života!
Teška je ova moja 'dijagnoza' no, istinita je:
Psihijatar si umišlja kako je cijela RH njegov zatvoreni psihijatrijski odjel, dok njegovi 'suradnici' i 'medicinske sestre', slično silnicima na odjelima psihijatrije, 'mašu' i 'luđačkim košuljama' ('stezuljama'!) PRIJETE HDZ-u!
Ludnica MOST na taj je način za svakog domoljubnog Hrvata postala mjesto odakle njihov šef nastoji manipulirati ZDRAVIM ljudima, što drug, kog 'netko' iz Zokinog šmrkavog tabora odavno DRŽI za, ono što Psihijatar NEMA, za 'jaja' - uporno čini!
Da je 'faca', kakvom nam se taj jadnik pokušava prikazati, tada bi sam 'stisnuo' ta svoja 'jajašca' i javno priznao kako je, iz nekog (rekao bi i kojeg!) 'razloga' - nesamostalna i o Šmrkavom i njegovim ŠPIJAMA OVISNA politikantska bijeda i jebeni kukavica!
Petrov je odavno politički mrtav, otprilike prema 'modelu' prema kom je Zokin komunjarski 'guru', Račan, uništio Budišu i nakon toga ga 'POKOPAO'!
Da je Psihijatar makar malo svjestan kako je već dugo anacionalni izdajnik o kom će povijest kazivati puno toga lošeg, odavno bi naveo RAZLOG svojih 'devijacija', tko ga i s ČIME 'drži za jaja' i o tome izvijestio javnost i DORH!
Nažalost, Psihijatar je kukavica o kom ćemo jednom ipak sve saznati!
Do tada, ... znamo 'samo' kako je Psihijatar jasna podvala HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji, koje ni na koji način više ne može ugroziti, jer će na idućim izborima - NESTATI ili, u boljem slučaju, dobiti tek 1-2 saborska mandata!
Pomalo sam uvjeren kako HDZ već u ovom času ima 'zlatnu rezervu' i da će PROMIJENE, čije provođenje Psihijatar i MOST odavno KOČE, biti uvedene, što će nam, kroz istrage u ministarstvima, APIS-u, DIP-u i DORH-u podastrijeti velike AFERE Šmrkavog i njegovih kokošinjara!
Ukoliko pak HDZ, bez MOST-a, ne osigura parlamentarnu većinu, za ufati se je da će na novim izborima Domoljubi/Hrvati biti pametniji i da ne će nasjesti na UDB-aške 'tvorevine' MOST, Živi zid i sl!?
Sačekajmo! Sve će biti puno jasnije najkasnije do 18. lipnja!
Vjerujem da će se Šmrkavi do tada 'osposobiti' i da će 'sanacije' njegovog nosa, lica i očiju biti 'zgotovljene'! ...
'Brašno' je jeben ... 'stimulans'!
'Nema razlike. Prelipo!'

'Nema razlike. Prelipo', napisala mi je Amerikanka, reagirajući na sličicu koju sam joj jučer poslao, a na kojoj se ističe jedna KAMENA kolona, koja, napisah uz sliku: nije drvenička (naš Škoj!), ali je kamena ...!
Hvala M.! Čovjeku koji sa svakim novim danom gubi nešto od sebe i takav je, štur, odgovor draga riječ!
| Kamena kolona u Tovarnelama / Pag |
Sam dan bio je uobičajeno lijep i za mene, čak previše, 'sadržajan'!
Prijepodne sam s J. navratio do Barbata kako bih snimio, tek dovršenu, DRVENU gajetu 'Norvežanina' te mu ju, Viber-om, poslao!
| Drvena gajeta! Najljepša! |
Gajeta je prelijepa, možda najljepša na Jadranu u toj klasi barki? Naravno, ... i skupa je no, kada netko nešto voli tada nikada 'ne pita za cijenu'!
Z. je takav: voli more i jedva čeka da se 'riješi' Norveške (iduće godine ide u mirovinu!) i dođe u svoj rodni kraj i na najljepše more na Svijetu!
Popodne smo J.i ja navratili do 'njegove' J-ice. koja radi u turističkom kompleksu Suha punta (hotel Carolina!).
Na terasi pored mora pojeli smo štrudlu i uživali u divnoj Prirodi južne strane o'Raba!
Čuo sam se i s M., ženom koja 'luta od mila do nedraga' i s njom se dogovorio naći na sutrašnjoj, jutarnjoj kavi u kavani Biser!
Večer sam proveo u centru grada, u srednjoj ulici i ćakuli s domaćim ljudima!
Sve je bilo OK! ... Sutra, nakon ručka, idem kući!
Dani 'produženog vikenda' brzo su prošli!
Štioče, živite, ... ali nikad na račun TUĐE nevolje ili ugroze bilo čega što NIJE vaše!
Prokletstvo je brat egoistično-vjerskog fanatizma i siguran put ... k 'Dante'-u!
Nisam siguran kako je ovo moje razmišljanje na Vrijeme izrečeno, jer i danas, koji dan nakon čudnog sna u kom sam puno puta čuo 'tata', slutim 'aktivaciju' prokletstva!? Griješim li?
Povratak s Raba! Puno tražim?

14 je sati! Dio od predstojećih pola sata mog (da li zadnjeg?) boravka na o'Rabu želim iskoristiti za pisanje 'rabskog teksta'!
| Suton na Rabu |
Nažalost, nemam ništa 'novo' za reći!
Nakon doručka otišao sam prošetati do 'vrha' rabske rive, odakle sam se uputio do kavane Biser u kojoj sam bio na kavi i u priči s 'domaćinom' i prijateljima te M. pokušao nagovoriti da ne pada na podvale jednog čovjeka s kojim je bila u 'zajedničkom' poslu, ... za što je svoje pravo iz ulaganja u nekretnine morala ishoditi sudom!
'Željele sam biti moralna', rekla mi je kada mi je pokušala pojasniti razlog povlačenja zabilježbe ovrhe, što joj se je 'obilo o glavu'!
'Moralnost'? ... Čemu o tome uopće razmišljati kada se nasuprot pravu nekog čovjeka nađe amoralna osoba, ... lopov, lažov ili čak progonitelj?
S takvima nema razgovora, dok je svaka ponuda nekakvog dogovornog rješenja takvom jadu, osim što je gubitak Vremena i siguran put k nevoljama!
Nemoral, lopovštinu, fanatizam i slične 'darove' bijednih ljudi treba naširoko zaobilaziti!
Savjetovao sam M. da tako učini i ponovno aktivira ovrhu te da sačeka da sud razriješi 'njeno pitanje'!
Toliko, ... s Raba! Moram pokupiti stvari jer trajekt polazi u 15 sati!
| Odlazak s o'Raba |
... Kod kuće sam: u Sv. Vidu!
Na povratku do kuće nakratko sam u Senju navratio do 'butige' kako bih kupio nešto voća!
Umoran sam, ali ne od puta ili nekakvog pretjerivanja!
Ne osjećam se dobro, što je, čini se da je tako, 'osjetio' M., Rabljanin!
Maloprije (oko 19:00) me je nazvao i pitao kako sam, nakon čega mi je ponudio recept za jedan biljni tonik/napitak koji bi mi, reče, mogao pomoći!
Recept sam zapisao! Pokušat' ću učiniti 'serum' mada ne vjerujem da mi više bilo što može pomoći!
Hvala M.! ... 'Kaput' sam!
Jedino što uistinu jako želim je da mi 'moj' Bog da snage izdržati 'pritisak' stalno prisutnih i sve težih i neugodnijih simptoma!
Štioče, što mislite, tražim li puno?
Da, puno tražim!
Podvala 'liječnika' - eksperiment!
Slijedi li 'medicinska KRAĐA' mog srca?
Neka je proklet tko to pokuša i odobri!

Dan nakon 'rabskog vikenda', 'vratio' me je u grubu stvarnost mog življenja, ... k mislima koje sam danas provjerio, kako bih potvrdio moju sumnju u ISKRENOST i etičnost dr. S.!
Pretpostavit' ću kako me je Dr. zbog nekakve njegove 'poštene' nakane/etičnosti PREVARIO kada se je oglušio na moj zahtjev za ISKOPČANJEM SVIH funkcija, nepotrebno implantiranog, ICD-a, pace-defibrilatora ... i tada u funkciji ostavio pace-ritam?
Pretpostavit ću to, jer mi ni um, niti srce ne daju pomisliti da me je taj dobar čovjek iz bilo kog drugog razloga - (na)'sapunao'!
Moguće!? ...
Kako sam, kada su u pitanju donošenje zaključaka i uočavanje pravila i zakonitosti, 'jeben igrač', jasno je da sam malo nakon 'deaktivacije' ICD-a, uočio 'neobične' promijene režima rada mog, gotovo uništenog, srca, što me je navelo da na sebi učinim nekoliko 'eksperimenata': znao sam da zbog toga ne ću nastradati no, tada još nisam uočavao vezu ICD-a i ritma mog srca!
Kako je Vrijeme prolazilo, a 'razrada' moje ideje o 'mom srcu' bila sve nelogičnija, shvatio sam da sam ŽRTVA, moguće čak eksperimenta, ... jedinog AKTIVNOG parametra rada ICD-a koji mi ne da da - UMREM!
Dr. me je prevario! Nebitno je da li je to učinio zbog njegove 'etike', eksperimentiranja ili 'kombinacije' obaju mogućnosti:
bitno je da me je tako 'uveo' u život u kom za mene više nema ničeg osim - PATNJE, dok bi i sama smrt mogla biti jebeno - TEŠKA!
Učinio sam provjeru ovih navoda za što sam (danas kasno popodne!) dobio POTVRDAN odgovor, slijedom čega ću od sutra 'NAVALITI' na Dr.-a i od njega zatražiti da me liši UMJETNOG života:
dosta mi je patnji, samoće, i misli o gomili ZLA i na ZLE ljude (ma, kakvi ljudi, GAMAD!), ... a kako se silno užasavam čak i (po)misli o mogućnosti da umirem dugo i kao invalid, čak u nekoj ludnici (psihijatrijska gerijatrija!), moja je odluka KONAČNA!
Spreman sam od Dr. čuti svašta o sebi ... i kako sam lud no, to je opet samo moja 'stvar' za što ću odgovarati jedinom pravom Sucu!
Ne učini li Dr. kako budem zatražio, stvar ću riješiti sam:
dobavit' ću izuzetno jak magnet (nekog zvučnika), za njega učiniti 'torbicu' i svake ga noći postaviti na ICD!
... To će iskopčati 'kontrolni' relej koji je on/off prekidač napajanja sklopa ... i opet ću biti što sam - SVOJ!
'Rezervna' opcija od mene traži malo strpljenja, možda samo koji dan ili pak mjesec, jer je RADNI napon baterije pri kraju ('rezerva' iznosi samo 0,18V, što je za rad pace-funkcije dovoljno za oko 1-2 mj.)!
Zemlja je ... 'skup' ZLA i podvala, kog čine bogati i 'pametni' 'etablirani fašisti'!
... DOBRO je privilegij malog, siromašnog, bolesnog, nesretnog, pokradenog, prognanog i ugnjetavanog čovjeka!
Želim biti s takvima - Malenima, što 'odudara' od mojih kognitivnih sposobnosti, zbog čega s pravom mislim da mogu reći kako sam - Božji! ...
Nastavak na temu od jučer ...!

Vjerujem kako neki od Štioca očekuju da danas u 'mojoj' kolumni 'podastrem' kazivanje o mojim 'aktivnostima' koje se odnose na kontakt s Dr.-om?
Neka tako bude!
Da, danas sam se čuo s Dr.-om, koji me je pomalo začuđeno upitao: 'Pensa, gdje ste!' ...
Nakon njegova 'ulijetanja' ... kratko sam ga pozdravio, upitao za zdravlje i zamolio ga da mi POTVRDI sve o čemu sam jučer pisaao!'!
'U pravu ste! ... DDI se uključuje i kod zastoja srca i na taj vam način pomaže da preživite!'
Zar, Dr.? ... Nisam ga želio napadati iako je jasno kako me je Dr. ostavljanjem 'običnog' DDI-moda (pace-ritam!) u funkciji - PREVARIO!
'Preskočio' sam mu to reći! Čemu? ...
Dr. mi zapravo više ne treba, što sam mu, na lijep način, i rekao i kod toga ga zamolio da mi kaže, ako to zna (ne zna!), kliko ICD može 'raditi' s 'rezervom' napona od oko 0,15V!?
'Ovisi o broju uključivanja ICD-a i duljini rada', odgovorio mi je, što je točno, ali ne kazuje ništa pa tako ne mogu 'planirati' moju smrt zbog zatajenja srca no, mogu ju 'isprovocirati' 'umjetnim gašenjem' ICD-a, što sam Dr.-u i rekao!
'Ne činite to! ... Koliko godina imate ...', upitao me je i onda mi, kada sam mu rekao kako sam u 65-oj i da mi je već odavno dosta patnje, podsjećanja na zlo i življenja jebene samoće, ... 'objasnio' kako se ljudi 'bore' za svaki trenutak svog života i ... kako bi volio da do njega navratim:
'Za to vam ne treba uputnica! Ne ćete čekati! Dođite da popričamo!'!
... 'Da ... popričamo'? O čemu Dr.?
O predloženoj ablaciji (kojoj, krio ili 'običnoj') za što Dr. dobro zna da mi NE MOŽE pomoći i da bi i taj zahvat bio samo još jedan eksperiment ...
Mislio sam o tome i to mu, netom prije kraja našeg razgovora, i rekao!
'Pokušajmo!', ponudio mi je svoju 'ruku', što je bio njegov 'zadnji', medicinski gledano - ništavan, 'adut'!
'Pensa, ne činite to! Navratite ... da popričamo!'.
Možda, odgovorio sam mu, što je moguće, jer ništa ne ću 'pokušati' prije nego 'zaokružim' i ne sredim poslovanje i organizaciju poslovanja MOJE Pilane, autoškole mog prijatelja M., neke detalje mog pogreba i dok prijatelju R. ne 'predam' (računalo, programe, datoteke, opremu i dr.) MOJU GLAZBU!
Kada to učinim, svake ću večeri, jer želim umrijeti u snu, iskopčavati ICD koji me 'štiti', ... naravno, mojom 'metodom'!
Mislim da sam zaslužio MIR i laku i brzu smrt, što mi ne će i ne može 'vratiti' 'uloženo' u neljudske patnje, silnu duševnu i umnu bol, ... trpljenje nasilja 'raznovrsnih' KRETENA i neljudi, lopova, lažova i progonitelja!
Ufam se u Nebo, ...'mog' Boga i Istinu koja mi kazuje kako sam i ja tek jedna od žrtava zemaljskog ludila i ZLA ... uobličenog u ZLIM umovima fanatičnih luđaka!
... Nisam svet, ali sam odlučan!
Odbrojavanje je otpočelo: x, x-1, x-2, x-3, x-4, ... kraj!
product of CROATIA / www.tpencro.com - © TPenCRO 2016.
dsgn: TPC * PISANE CRTICE - MOJ POVREMENI DNEVNIK * Vrh

MOJA GLAZBA

TPC- Music predstavlja vam autorsku, javno neobjavljenu, glazbu koja može BITI VAŠA!

'... Nemam pojma što očekujete na jednom ovako urađenom WEB-a, ali dobro znam da sam ovo morao učiniti! Četrdeset godina navezanosti na glazbu, 'bitnik' kako su nas zvali '60/'70-ih godina - morao je nešto reći! ...
A, 'govorio' sam!
'Govorio' sam pjesmom čitavo to vrijeme! ...'
(cit.: www.tpc-music.com)

ANTIPSIHIJATRIJA

'... Osobna užasna i negativna iskustva koja su mi pomogla shvatiti što je psihijatrija i tko su psihijatri ponukala su me da se potrudim učiniti ovaj WEB kako bih vam predstavio opasnost koju u sebi kriju susreti s psihijatrima koji lako mogu postati kobni po čovjeka, gotovo kao kakav 'sudar' (doslovce) s jurećom lokomotivom ... s psihijatrijom - tom izuzetno nehumanom i neučinkovitom 'strukom' koja si od samih početaka UMIŠLJA kako zna nešto o tuđem umu! ...' (cit.: www.antipsihijatrija.org)

MOJ ŠKOJ

"... Drvenik Veli je otok na kojem je čovjek kroz dugu povijest živio i radio u skladu s prirodom i njezinim mogućnostima, a onda je u našem stoljeću, kada su se zaredale krize, počeo posustajati, povlačiti se i napuštati otok ostavljajući autentične pejzaže, izvornu ruralnu arhitekturu i duh svog ambijenta - najveće vrijednosti s kojima danas raspolažemo.
Suvremeni čovjek koji pokušava riješiti nastale probleme prepušten je sam sebi i nije osobito uspješan, jer ne zna cijeniti vrijednosti naslijeđa, ili ga smatra nečim čega se što prije mora riješti da bi bio 'moderan i suvremen'..." (citat s WEB-a)

... I još nešto!

Ovo 'JOŠ NEŠTO' nedovršen je rad o Središnjem Živčanom Sustavu, čovjeku nikad jasnom 'hard disku' našeg 'PC'-a, što je kao 'nova' zamisao o vrhunskom Božjem djelu moj 'kiks', možda šteta, ali je tako! ... Ipak, pročitajte uvod, ... Shvatit' ćete bit mojih misli o SŽS-u! ...
Bilo tko da vam ikada kaže kako je 'samo pitanje Vremena' kada će čovjek znati baš sve o 'ustroju' SŽS-a ili je varalica ili bedak! Sigurno je da takav jadnik nema veze o naravi čovjeka koji, ma koliko se 'sekularci' trudili poništiti (nemoguće!) Boga, nije samo materijalno već prije svega, po nas jako važno: DUHOVNO biće! ...

  Idi na vrh