1. prosinca 2016. - 'Advent u Rijeci' - trgovina svime i svačime!

Evo nas u zadnjem mjesecu ove godine!
Trenutno malo tko mari o tome što nam je ova godina donijela i značila:
dani blagdana i 'Advent na ulici' zaokupili su pamet i srce ljudi!
Pitam se nisam li i ja, svjestan tih 'adventskih fešti' i 'uličnog Adventa', baš zbog toga danas krenuo do Rijeke?
Srećom, moj kratki 'đir' po Korzu 'nakrcanom' svakojakim kioscima i trgovačkim kućicama nije me nimalo 'dotaknuo'!
Riječki, dnevni, jer ne znam kakav je 'noćni', 'Advent na ulici', naoko bogata, zapravo je siromašna ponuda 'domaćih' proizvoda i 'ugostiteljstva', dok se tek za umjetno klizalište i omanji luna-park može reći kako su smislena ponuda i jedina prava zabava za mladost i dječicu!
Vidjeh, prošetah i ... 'pobjegoh' do tržnice na kojoj sam kupio nešto od OPG-proizvoda (je su li uistinu ... domaći i bez previše pesticida?)! | Detalj s Riječke tržniice |
| Park pl. Ivana Zajca / između HNK i tržnice |
... U Crikvenicu sam se vratio već oko 14 sati! ...
... Sada (20:00) sam, sit od ručka (riba i lešo krumpir) i pomalo umoran od 'napetosti' koja me prati cijelog dana, udobno 'zavaljen' u moju 'informatičku fotelju', ali bez ikakve želje da se 'nadmudrujem' s bilo kojom društveno-političkom temom!
Ne piše mi se! ...
Nestrpljivo čekam moju noćnu uru kada ću poći na spavanje i tada se opustiti kroz 'razgovor' s Isusom, ... mojim pok. Roditeljima i pok. Karmelom!c Već dugo Vremena noć je moj najljepši dio dana!
Kužite? ... 'Borim' se!
Moj je život, opet, SAMO u Njegovim rukama!
Hvala Ti, Dobri!
Meteoropatija i bura!

Zapuhala je bura i tako me 'podsjetila' na jučerašnju 'borbu' (pogledajte zapis od jučer!), što je imalo veze s današnjom burom!
Naime, moj kronični zdravstveni problem ('star' već 30 godina) od nedavno se očituje i kao 'meteoropatija', koja je izrazito uočljiva oko 8-16 sati PRIJE pojave bure!
Tako je bilo i jučer: moja se je 'meteoropatska nelagoda' pojavila uoči nadolaska bure i trajala je sve dok bura nije zapuhala, nakon čega je - taj moj problem 'nestao'!
Ta, star sam, zbog čega se na buru nemam pravo 'ljutiti'!
Tako je!
... Nego, moj dragi Štioče (dragi ... ne vrijedi za pokvarenjake!), morat' ću vas razočarati:
današnju 'desničarsku' (desna kolumna!) pisaniju upravo završavam i to iz razloga jer sam se večeras čuo s mojom rodicom (rođakinja!) koja živi u Splitu!
Razgovor, koji j tebao trajati oko 5-10 minuta potrajao je sat Vremena, što znači da sam 'zglajzao':
sada su već 23 sata, a kako je u ovom času rad na glazbi moj prioritet, pisaniju moram skratiti!
Oprostite!
Uživajte!
Sirotinja i Bog! SMS iz Amerike!

Štioče, možete li prihvatiti, naravno kao muguće i Istinu, moju današnju 'adventsku priču' u kojoj se je sve ono bitno 'odigralo' između mene, mog lošeg raspoloženja i ... jednog sirote, usamljenog čovjeka iz jednog zaseoka koje se nalazi u zaleđu Novog Vinodolskog?
Zaključite:
Danas me je, upravo dok sam prilično kasno ručao, posjetio N., skroman čovjek kom je život namjestio križ samoće i skromnih uvjeta življenja!
Kada je pokucao na vrata 'moje' (hvala I.) kućice i pozvao me - Tomislave, nisam bio nimalo 'fit'!
'Držala' me je neka slabina, zbog čega sam u nekoliko navrata prekidao s ručkom!
Kucanje N. i njegovo: 'Tomislave' nije mi 'leglo'!
... Osjećao sam se očajno i bez imalo volje da mog 'starog' opskrbljivača svježim sirom (škripavac) primim kako to inače činim!
Srećom, ali i jer sam svjestan teškog materijalno-financijskog stanja tog poštenog čovjeka, moj je um 'odigrao' odličnu 'rolu' i učas od moje bezvoljnosti učinio 'drugo biće'!
N. mi je pomogao!
... Otkupio sam od njega dva sira (oba ću pokloniti Prijateljima!) i još mu, prema mom razumijevanju slavljenja Adventa, nakrcao njegov 'mljekarski ruksak' s nešto slatkiša, keksa, pašteta, mandarina, baterijskom svjetiljkom koja mu treba za tumaranje po škurim i uskim puteljcima njegovog kraja te kanticom praška za robu!
Znam, ... predbacit' će te mi kako se 'hvalim' no, ovo sam MORAO istaknuti kako bih vam skrenuo pažnju na 'posljedicu' posjete N., ... što me je 'podiglo' i 'oslobodilo' mučnine!
Naravno, ručak je morao pričekati, što sam doživio kao dobru 'stvar', čega ne bi bilo da na vrata nije pokucao N., sirotinja kojoj je Grad Novi Vinodolski pribavio kravu, kako bi s nešto mlijeka i izradom sira dopunio svoj mizerni, socijalni, prihod!
Štioče, što ste zaključili: postoji li ikakva 'veza' između posjete N. i moje slabosti? ... Javite mi!
... Ovo dolje, sličica, ... slika je pustog 'Adventa u Crikvenici', koji je kao i diljem RH sveden na trgovinu i ugostiteljsku ponudu! ... 'Siromašno' i ... bogohulno! | Crikvenica / 'advent' u parku |
Nakon svega, kao kakav 'pečat današnjeg dana' zaprimio sam 'američki' SMS!
U njemu je 'moja' M. napisala nešto o emocijama no, to nije za 'dnevnik'! ...
Slike umjesto teksta!

Jučer sam od Rabljanina mail-om zaprimio sličice s motivima Raba, što ću danas iskoristiti kako bih 'popunio' 'moju' kolumnu!
Istaknuti ću samo kako sam se danas čuo s M. i kako mi je tada rekao kako je jako ljut na rad rabskog gradonačelnika, koji je poput mnogih gradonačelnika u RH, u dane Adventa, zloporabeći i samo ime dana iščekivanja rođenja Isusa, na središnjem trgu starog Raba organizirao 'adventski' dernek, žderanje i pijančevanje i to na dan uoči nedjelje Adventa, što traje do ranih sati ADVENTSKE NEDJELJE!
... Moj je stav o 'adventskom' divljanju na ulicama, trgovima i u parkovima mjesta i gradova jasan:
radi se o 'legalizaciji' ZLA ...!
Uživajte ... u ranojutarnjim sličicama 'foto-Rabljanina': | 'Foto Rabljanin': dvor pored katedrale |
| 'Foto Rabljanin': svitanje ma Rabu |
| 'Foto Rabljanin': sveti Kristofor |
| 'Foto Rabljanin': kobasice od domaćeg ... |
Gubljenje Vremena s 'organskim smećem'!?

Pisanje današnje 'lijeve' kolumne oduzelo mi je puno Vremena ('linkovi', vezivanja na članke, čitanje članaka i komentara ... Pogledajte ih - komentare! Naši su!), zbog čega ću pisaniju u 'mojoj' kolumni malčice 'skratiti'!
Ionako vam nemam što reći!
'Moje Cure' šute, vrijeme ..., meteorološko, je promjenjivo i hladno, Novi i Crikvenica su pusti, sv. Nikola je sutra, što nije 'omelo' upravu Crikvenice da još jučer dječici podijeli darove, ... dok sam ja 'po starom' i 'zaokupljen' radom na finalizaciji skladbi koje će se naći na mojim ovogodišnjim božićno-novogodišnjim CD-ima (dva CD-a!)!
Toliko! U preostalih, samo 15 dana moram 'izmiksati' 22 skladbe!
Vremena je malo no, ne bude li (zdravstvenih) 'iznenađenja' sve bi trebalo biti OK!
Pozdravljam vas, ... sve vas dobre ljude, moje Prijatelj(ic)e, poznanike, dok 'onim drugima', pokvarenjacima, 'šaljem' pregršt želja da se što prije suoče s Istinom! To bi im moglo biti od pomoći!
Uživajte ... u jednom jučerašnjem 'remix'-u, u 'sentiš' skladbi učinjenoj u mom, 'out of Space' rock stilu, ... skladbu ŽELIM:
Sveti Nikola!

Štioče, jeste li (ma, ne sumnjam ju to!) noćas/jutros obradovali svoje dijete, unuka ili dijete nekog bližnjeg i moguće neke sirotinje?
'Moj' Sveti Nikola danas se nije 'iskazao':
jutros me je u 'mojoj' Pilani 'dočekalo' 'rastureno' poslovno računalo, što mi je od dana fešte i planiranog kasnopopodnevnog odlaska do Crikvenice učinilo 'veresiju'!
Kada sam u WIN10, nakon što sam isprobao sve moguće, ali jednostavnije, pokazalo se i neučinkovite, radnje vraćanja 'korumpirane' 'userlist'-e u funkciju, morao posegnuti za 'registry' sustavom OS-a, nije mi bilo svejedno!
Samo mali 'kiks', tek u jednom 'znaku' nekog unosa/ispravka u 'registry'-u, od Windowsa može učiniti beskorisno smeće, što bi me odvelo do uistinu velikog posla!
Kako 'redefiniranje' podataka o SID-u (Security Identifire) nisam znao učiniti na drugi način, krenuo sam se 'zabavljati' s 'oživljavanjem' računala kroz 'system', kod čega sam na tome 'zahvalio' 'mom' sv. Nikoli i tada ga 'zamolio' da makar pripazi da ne učinim neki pogrješan korak!
'Pomogao' mi je:
računalo je 'oživjelo' i to u obliku i na način u kakvom je bilo jučer!
Usput sam, jer mi se nakon ove 'nikolinske gnjavaže' više ništa nije dalo raditi, instalirao novi, nekakav 'annyversary update'!
Ova današnja zajebancija s računalom podsjetila me je na davne dane življenja s pokvarenjacima, kojima sam kao vrsnim informatičarima, bio prepustio gotovo sve što ima veze s održavanjem OS-a, računala i instalacijama programa na mom računalu, što je veoma brzo od mene učinilo totalnog 'informatičkog analfabetu'!
Bila je to moja velika pogrješka iz koje sam se u zadnji čas izvukao i tako se uspio pomalo 'vratiti' k nužnom znanju, što mi je i danas bilo od velike pomoći!
Kužite? ...
Ne prepuštajte bilo što svoje u ruke drugih ljudi:
mogli bi nagrabusiti i ... 'zakržljati'!
Samoća i osamljenost!

O ovim sam pojmovima želio napisati nešto veći 'osvrt' no, skratit' ću ga i reći kako me je na pisanje o samoći i osamljenosti 'natjerala' jučerašnja 'primjedba' S., moje 'desne pilanske' ruke, koja me je, u dobroj nakani, pitala 'kako izdržavam i živim samoću i osamljenost'?
Na upit S. zastao sam, jer sam i sam pomislio kako je njeno pitanje 'na mjestu' no, ... odgovorio sam joj kako ja NISAM ni sam niti osamljen: imam 'vas' (dobre ljude!), Boga, ptice, Prijatelj(ic)e i njihovu dječicu i unuke, radnike u 'mojoj' Pilani, predivnu i slobodnu Domovinu, ... more, pjesmu, vjeru, Riječ, ...!
Nisam ni sam niti usamljen!
... Ta, pogledajte! Ovo su sličice koje mi je poslao prijatelj 'Foto-Rabljanin'! | 'Foto Rabljanin': dvor pored katedrale |
| 'Foto Rabljanin': trg Sv. Kristofora |
| 'Foto Rabljanin': tripice | | 'Foto Rabljanin': šetnica u Sv. Eufemiji |
| 'Foto Rabljanin': lučica u Palitu |
Imendan Marija!

Danas je dan kada kršćani-katolici slave bezgrješno začeće BDM!
Mnogi vjernici (i 'oni drugi'!) ovaj 'pojam' pogrješno tumače i shvaćaju ga kao začeće Isusa u tijelu Marije, što nije točno:
bezgrješno začeće Marijino je katolička dogma, koja tumači da je jedinstvenom Božjom povlasticom, Blažena Djevica Marija očuvana od svake mrlje istočnoga grijeha ... i to od trenutka svoga začeća, što je bio 'preduvjet' da bi uopće mogla biti Isusovom Majkom! Bilo je nužno da bude začeta lišena od Istočnog grijeha, kako bi njena čistoća mogla biti 'dom' Isusu!
Kako se radi o BD Mariji, danas je ujedno i dan kada mnoge Marije slave svoj imendan!
Poznam ih ... puno Marija te im ovim putem, ukoliko svetkuju svoj imendan na ovaj dan, čestitam imendan!
Naravno, nekima od Marija poslao sam SMS-čestitku no, niti jednu nisam nazvao!
Marija je bila i moja 'dalmatinska' baba, ... dobra i strpljiva žena, kakvih je danas malo!
Još od mojih dječačkih dana, mnoga sam lijepa ljeta, provodio kod nje (i pok. Dida!) u Splitu i kasnije na našem Škoju, Drveniku Velikom!
Njene su priče i poruke koje nam je, unucima, nekad kazivala bile i ostale biti Istina!
Nema više moje babe Marije! ...
Vrijeme žuri i odnosi nam drage ljude, od kojih nam ostanu tek uspomene, koje i same blijede i s nama nestaju!
Ja sam nešto od mojih osjećaja za babu Mariju, kako to dolikuje 'umjetniku', prenio u stihove i glazbu!
Poslušajte, ... 'dite čuvaj se, ne viruj svima ... još čujem riči njene makar dugo je nima!':
Potres!

Nešto prije odlaska iz 'moje' Pilane, na portalu VL-a pogledao sam vijesti i tada saznao kako je nešto prije 14 sati područje Splita zadesio prilično jak potres!
Srećom, snaga i dužina trajanja potresa nisu bile 'učinkovite', tako da su 'moji' Splićani, osim što su se malčice prestrašili, prošli 'lišo'!
Neka ih Bog čuva i da im mir!
Inače, u Brezama sam se 'smrznuo', a kako više ne mogu podnositi hladnoću, gotovo sam se odmah po dolasku u 'moju' (hvala I.) kućicu pod tuš otišao 'ugrijati'!
'Hidromasaža' toplom vodom 'vratila' me je u život tako da sam malo nakon toga otišao na kavu u kafić AQUA-u!
Vlasnik lokala ugodno me je iznenadio s malim darom kog je donio iz Austrije, gdje je bio na dvodnevnom skijanju!
Hvala mu!
U sam suton dana Priroda se je 'poigrala' sa svojim bojama i od neba i oblaka učinila predivan, žarko crveno-ljubičasti zalazak Sunca!
Naravno, učinio sam nekoliko snimaka te ljepote! ... Jednu ću sličicu postaviti u 'zbirci' slika-videa koje se nalaze na dnu stranice (ali ne danas! Žurim raditi na glazbi!), dok ću vam danas pokazati što 'vide' 23 mpx-a mog MBT-a, a što je oku čovjeka, unatoč čak 576 mpx-a, gotovo nevidljivo!
Čemu je tako, možda jednom objasnim! ... Dakle, ovo 'crvenilo' na sličici, koje možete uočiti na obali i na moru, meni je bilo gotovo 'nevidljivo' ... A tako je lijepo! | Crvenilo, oku čovjeka nevidljivo! |
Dan ljudskih 'prava'!?

Ne čudite se: 'pravo' je u pitanju, a kada je riječ o 'pravu' ljudi, onda su navodnici sasvim OK!
Zbog ljudskih sam prava, u što spada pravo da kao Hrvat živim u Hrvatskoj Državi, '70-ih, kao član 'ustaškog' KUD-a Gajo Bulat, morao 'pobjeći' iz Splita ... Fašizam 'antifa'-komunjara bio je neumoljiv!
Pravo da mi (mom pok. Ocu i Djedu) domaći izdajnici i komunjare ne uništavaju imovinu, ... što su učinili dok su se iživljavali na gradnji 'spomenika' koji je danas ruglo mog Škoja ... 'platio' sam napadom na mene kod čega su se posebno 'istakli' 'splitskih' četnici (šoferi Jadrantransa!) i domaći izdajnik, koji me je čak pokušao ubiti!
I opet je fašizam 'antifa'-komunjara i domaćih izdajnika bio neumoljiv!
Pravo na nasljedstvo i imovinu mog oca pokušao mi je osporiti dio mog 'splitskog' roda, dok su mi moje LJUDSKO pravo na MOJU kuću, uništavajući mi život i 'povlačeći' me po ludnicama i policiji, oteli fanatični zločinci! (... 'Fašizam' budala iz nekad mog roda!)
Pravo da me se ne 'blati' i da u moj 'policijski karton' ne budu uneseni lažni podatci, u mojoj mi je Hrvatskoj Državi sjebao maloumni milicajac, pseudo Hrvat, ... naravno, kreten, koji je 'rabeći' laži mojih progonitelja i falsificirajući podatke o mojoj navodnoj psihičkoj bolesti namirio svoju bolesnu dušu, a meni ... otežao život!
Pravo da moj sićušni i uspješni 'doprinos' u razotkrivanju riječkog 'ogranka' KOS-UDB-aša bude, ako ništa drugo onda 'skriven', postalo je razlogom mog progona, koji je 'završio' 'osvetom' prije spomenutog, umno-duševno teško bolesnog milicajca, ... čijoj sam ženi prije toga pomogao da zadrži mjesto (nesposobna za čuvati krave!) činovnice u HRVATSKOM MUP-u! ...
... Ljudsko 'pravo'! ... Pojmovno i definicijom postoji, ali je kao 'praktični uzus' i obveza svakog čovjeka/uprave/države da štuje TUĐE ljudsko pravo, ... tek običan predmet kog zloporabe pokvarenjaci-zločinci kod namirenja svojih bolesnih i NELJUDSKIH 'interesa' i potrebe da se 'pokažu' (milicajac Joža!).
Ljudsko 'pravo' je i 'pravo' otrovnog Pupavke da učestalo provocira Hrvate, pljuje po mojoj Domovini i izmišlja 'ugroženost' prijavljujući nepostojeće  'prijetnje po život'!
Ljudsko pravo je ... vječna tragikomedija!
Vrijedi onoliko koliko je bezvrijedno silnicima!
Žurim!

Štioče, po tko zna koji put vam se ispričavam no, ufam se da će te moj 'razlog' isprike prihvatiti, jer osim što radim što volim, naravno glazbu, taj će moj rad biti moj poklon vama, ali i svakom tko nakon Božića bude 'navratio' do mog glazbenog SITE-a!
Još je dosta posla preda mnom i zato i ovu pisaniju MORAM skratiti!
Ja ili bilo što o meni ionako više nismo 'in'!
Sve sam dalja 'prošlost', koja će za koju godinu biti zaboravljeno 'postojanje'!
Tako je to!
Uživajte! | Kala do crkve u Novom V. |
Pravo je Vrijeme ...!

U 'mojoj', 'desnoj' kolumni također ne će biti puno teksta, jer sam još uvijek pod silno jakim dojmom jebene samoće, što bi me odvelo u još jednu opširnu 'razradu' pisanije o ZLU, bagri koja sere po mojoj imovini i glumata 'svece'!
Rekoh, ne ću o tome: prokleto je sve što je oteto i ta mi je Istina sasvim 'dovoljna'!
Uživajte život i ... uvijek budite ČOVJEK, po mogućnosti više od empatične milosrdne duše!
Pravo je Vrijeme za to!
Prije / 12. prosinca 2016. / Poslije
Time out!

Žao mi je što 'zainteresirane' za moj život i opet moram razočarati no, i takvima ću, znatiželjnim i moguće zlonamjernim Štiocima, 'uštedom' Vremena kog ću iskoristiti za rad na skladbama, u dane Božića moći - 'podariti' moje 24 ('novo-stare'! Novi aranžmani i izvedbe STARIH skladbi!) skladbe!
Mislim da je ovaj moj cilj vrijedan kratkih pisanija i time out-a!?
Strpite se!
Uživajte!
| Foto Rabljanin: 'Žito' na Rabu |
| Foto Rabljanin: Oseka u uvali |
| Foto Rabljanin: Kameni 'vanzemaljci'! |
| Foto Rabljanin: Crna mačka! |
'Otapaju' nas!

Nešto poduži razgovor s 'mojom' Amerikankom, muke sa saniranjem posljedica 'zahvata' i moja želja da se u ovom zapisu 'pozabavim' 'globalnim zatopljenjem', o čemu sam popričao s Rabljaninom, 'tiraju' me u pisaniju iako mi se više ne piše!
(probao bih se 'uvatit' glazbe!)
Kaže mi M. kako se iz nedavne vijesti prema kojoj je u Sahari pao snijeg, viđenog na njegovu otoku i gomile prozirnih laži o 'globalnom zatopljenju', ne može oteti dojmu kako se radi o još jednom obliku politikantskog podmetanja 'svjetskih lidera'!
Slažem se s njime!
'Globalno zatopljenje' sve nas više stavlja u okove zime i hladnoće, dok je učinak 'otapanja ledenjaka' moguće 'proučiti' iz njegove današnje sličice, na kojoj se jasno vidi kako se je more u uvali Sv. Eufemija u Rabu ... 'isukalo' i negdje 'otišlo'!
| Foto Rabljanin: Oseka?! |
U samoom dnu sličice vidljive su školjke Periske koje inače ne žive na razini plime i oseke, već u nešto dubljem litoralu!
Ukazuje li to na ... 'globalno zatopljenje', koje bi, kada bi 'stručnjaci' (ljudi bez stava, kupljeni kapitalom bezbožnika!) bili u pravu bile na, minimalno, nekih 1,5-2 metra dubine!
Sve što nam nude 'gazde' bez Boga sama je laž! ... Što li slijedi?
'Programirani pogrom' ljudi? ... To je već odavno u igri:
ako od genetski modificirane pšenice učinite i najbolji kolač, tada će u njemu osim, nekad OBIČNOG, glutena biti prisutan i MODIFICIRANI gluten, ... 'vodič' ka glutenskoj alergiji (slabljenje PRIRODNOG imuniteta!), iz čega bi se mogle razviti 'neugodna' celijakija i Kronovqa bolest!
Kužite? ... 'Otapaju' nas!
Još nešto!

Još nešto ... pozdrav je mom pok. Tati i Karmeli do čijih grobova, u dane 24. i 26. prosinca ne ću moći poći!
Ovdje sam, u sobi iz koje ne mogu izaći!: | Krevet, 'help' Medtronik ... |
Ovaj sam zapis učinio i prenio ga na internet uz pomoç mog MBT-a Sony Experia Z5! Odličan MBT!
<>
product of CROATIA / www.tpencro.com - © TPenCRO 2016.
dsgn: TPC * PISANE CRTICE - MOJ POVREMENI DNEVNIK * Vrh

MOJA GLAZBA

TPC- Music predstavlja vam autorsku, javno neobjavljenu, glazbu koja može BITI VAŠA!

'... Nemam pojma što očekujete na jednom ovako urađenom WEB-a, ali dobro znam da sam ovo morao učiniti! Četrdeset godina navezanosti na glazbu, 'bitnik' kako su nas zvali '60/'70-ih godina - morao je nešto reći! ...
A, 'govorio' sam!
'Govorio' sam pjesmom čitavo to vrijeme! ...'
(cit.: www.tpc-music.com)

ANTIPSIHIJATRIJA

'... Osobna užasna i negativna iskustva koja su mi pomogla shvatiti što je psihijatrija i tko su psihijatri ponukala su me da se potrudim učiniti ovaj WEB kako bih vam predstavio opasnost koju u sebi kriju susreti s psihijatrima koji lako mogu postati kobni po čovjeka, gotovo kao kakav 'sudar' (doslovce) s jurećom lokomotivom ... s psihijatrijom - tom izuzetno nehumanom i neučinkovitom 'strukom' koja si od samih početaka UMIŠLJA kako zna nešto o tuđem umu! ...' (cit.: www.antipsihijatrija.org)

MOJ ŠKOJ

"... Drvenik Veli je otok na kojem je čovjek kroz dugu povijest živio i radio u skladu s prirodom i njezinim mogućnostima, a onda je u našem stoljeću, kada su se zaredale krize, počeo posustajati, povlačiti se i napuštati otok ostavljajući autentične pejzaže, izvornu ruralnu arhitekturu i duh svog ambijenta - najveće vrijednosti s kojima danas raspolažemo.
Suvremeni čovjek koji pokušava riješiti nastale probleme prepušten je sam sebi i nije osobito uspješan, jer ne zna cijeniti vrijednosti naslijeđa, ili ga smatra nečim čega se što prije mora riješti da bi bio 'moderan i suvremen'..." (citat s WEB-a)

... I još nešto!

Ovo 'JOŠ NEŠTO' nedovršen je rad o Središnjem Živčanom Sustavu, čovjeku nikad jasnom 'hard disku' našeg 'PC'-a, što je kao 'nova' zamisao o vrhunskom Božjem djelu moj 'kiks', možda šteta, ali je tako! ... Ipak, pročitajte uvod, ... Shvatit' ćete bit mojih misli o SŽS-u! ...
Bilo tko da vam ikada kaže kako je 'samo pitanje Vremena' kada će čovjek znati baš sve o 'ustroju' SŽS-a ili je varalica ili bedak! Sigurno je da takav jadnik nema veze o naravi čovjeka koji, ma koliko se 'sekularci' trudili poništiti (nemoguće!) Boga, nije samo materijalno već prije svega, po nas jako važno: DUHOVNO biće! ...

  Idi na vrh